Cevap: Enel hak sözü
kamer bey anlamıyorum nasıl ALLAH adına söz söylüyosunz ALLAH A karşı yalan uydurup iftira mı atıyorsunuz nerden biliyosunuz O zatların İmansız gittiklerini de ALLAH onlara çok acı azap edecektir diyosunuz sizin işiniz gücünüz yok da Mevlana İbni Arabi Hz. ile uğraşıyorsunuz zaten "Benim beyitlerim, beyit değil, bir mânâ cihânıdır. Hezlim de hezil değil, te'dîbdir. Kıssalarım, basit ve sıradan sözler değil, tâlimdir. Sırları îzah ve idrâk ettirmek içindir."
Hazret-i Ömer -radıyallâhu anh-, şâhid olduğu bir hâdiseyi şöyle anlatır:
"Birgün Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-'in huzûruna girdim. Hazret-i Ebû Bekir -radıyallâhu anh- ile tevhîd-i ilâhî hakkında sohbet ediyorlardı. Aralarında oturdum. Sanki Arapça bilmeyen biriymişim gibi sözlerinden hiçbir şey anlayamadım. Ebû Bekr'e:
"- Bu hâl neyin nesidir? Siz Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ile hep böyle mi sohbet edersiniz?" diye sordum.
Hazret-i Ebû Bekir -radıyallâhu anh-:
"- Evet, bazen Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ile başbaşa iken böyle sohbet ederiz."1 buyurdu.
Hazret-i Ömer gibi dehâsından şüphe edilemeyecek derecede bir insan, öz lisânıyla vâkî olan bir mübâhasede idrâk güçlüğü çekerse, sıradan insanların ne durumda olacağı buna kıyâsen kolayca anlaşılabilir.
Onlar da demiyormu Muhyiddîn ibn-i Arabî -kuddise sirruh-:
"Hâlimize âşinâ olmayanlar, eserlerimizi okumasınlar." Hazret-i Mevlânâ da şöyle der:
"Ben bu esrârı, kapalı ve muhtasar söyledim. Çünkü geniş beyân etmeye çalışanın dili, dinleyenin de idrâki yanardı." siz işi gücü bırakmış Mevlana Ve İbni Arabi Hz. uğraşıyorsunuz anlamıyorum
kemal1 adlı üyenin alıntı yaptığınadan alıntı
Bu bölüme birkaç cümleyle cevap vereiyin inşAllah...u....Rahman... Ya bu rivayeti nerden aldın bilmiyorum,fakat hakikaten bir kere şeytan insanla oynamaya görsün,artık o insanın işi zor..
Benim anlayamadığım hz. Peygamber ve hz. Ebabekir hangi lisanı konuşuyorladı. Benim bildiğim kadarıyla Rasulullah (sav) sellemin sadece arapça bilmesidir..
Böyle bir riavyet uydurup ibn-ii- arabinin siz bizi anlayamazsınız mantıksızlığına delil getirmeniz gerçekten takkdire şayandır.
Bak ibn-iii- arabi diyorki,eserlerimizi okumasınlar, mevlanada öyle diyor. O halde siz neden anlamdığınız şeyleri okuyorsunuz? Değilmi?
Bakın siz kabak hikayelerini okudunuzmu hani mevlanın o meşhur hadiseleri anlattığı bölümler. Mevlana diyorki merkep “eşek” ile hemhal olmuş bir kadın ve bu ilişkiden ölmüş olması onun şehit olduğunun kanıtıdır diyor. Evet mevlana böyle diyor. Buraya saygımdan dolayı cümleleri tam aktaramıyorum inşallah ne demek istediğim anlaşılmıştır.
Yani bu pis işi işlemiş ve gebermiş kadına mevlana şehit diyor. Sonrada kalkıp benim seviyeme ulaşmamış kişiler benim kitaplarımı okumasınlar diyor,aklını başkalarının cebine koyan bazı insanlarda,bu teraneleri ilim sanıyor.
Allah ve rasulu adına yalan yanlış hadisler türetip, kudsi hadisler adı altında iftira atanlar elbetteki çok acı bir azaba düçar kalacaklardır. Bu benim zannım değil hakikatın ta kendisidir. Hz. Ömer yada hz. Ebubekir şöyle demişlerdi.
“”Bugüne kadar Rasulullah (sav) aramızda yaşıyordu insanlar kalplerindekiyle de biliniyorlardı. Fakat şimdi nebi (sav) aramızda yok. Biz inslanara zahirene bakarak hüküm veririz.”” İşte biz müslümanların ölçüsü bu güzel sözlerdir.
Hiç kimse sizin evliyalarınıza karşı zan içerisinde değildir. Onların ideolojilerini yansıtan yazdıkları kitaplardaki sözlerinie göre hüküm vermek zan değildir..
Rabbim hiadyet nasip etsin hak eden herkese inşallah....
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |