Konu Başlıkları: ZEMZEM suyunun müthiş sırları
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2012, 11:40   Mesaj No:14

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: ZEMZEM suyunun müthiş sırları

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
senden farklı bir şey yazmadım ki..
zemzem bizim
ibrahim hacer(zemzemin hemen yanında medfun) bizim
kabe bizim
onu metheden peygamber bizim
haccın çoğu erkanı zemzemle bağlantılı ve hepsi bizim
zemzem konusunda abartı varmı dersen..evet var ama zararsız.bazı müslümanlar heyecana gelmiş olmaması gereken anlamları yüklemiştir.ama bu ne iman konusudur ne amel.tamamen kişinin hissiyatına,maneviyatına mistik dünyasına mal olmuşsa bize ne ve zararı ne.
ben şimdi desem ki,zemzem cennet suyudur,şifa kaynağıdır,dünyanın tüm şifalı kaplıcaları onun yanında gölge bile olamaz,kaburgaların şişinceye kadar iç,banyo yap,dönüşte bana da bir bidon(evdeki suyla eşdeğer sayamam herhalde) getir...
varmı imani ameli bakımından sıkıntı ?

arkadaşım,
hacerul esvet kapkara sıradan bir taştır,ama onu ziyaret etmek istilam etmek ibadettir.senin mantığınla bakarsak put muamelesi olmalı.
kabe kul yapısı evlerimizin yapıldığı gibi taşlar betonlar inşaat malzemesi yığını..ama tavaf islamın bir şartıdır.mantığınla bakarsak korkunç sonuçlar çıkar...
resulullah traş olurken,saçları kapışılıyordu..saçımızdan bir farkı olmayan bir kıl yığını..ama teberukat,saygınlık ve hatıra anlamında onları kapmak.. senin mantığın bizi uçuruma götürür..
Resulullahın abdest suyu,fıkha göre mai mustameldir.yani o su içilmez,abdest alınmaz,banyo yapılmaz.ama benim hissiyatıma göre, Resulullahın tenine değen su değerlidir,şifadır,muhteremdir,saygındır,bulunmaz nimettir..sana ters gelebilir ama benim için değeri biçilmezdir..
veysel karaniye gönderilen bu günkü hırkai şerif sıradan bir kıyafettir.asrımızda giyilemiyecek kadar komik bir kıyafet.hırkai şerifi ziyaret imkanım olsa kaçırmam,ama senin geçmişteki yazılarından yola çıkarsam "cık cık cık vah vah vah " seslerini işitiyorum
azcık kalpleride anla olurmu ? bizim derdimiz ne zemzem,ne abdest suyu,ne saç kılları nede kabe taşlarıdır.
hepsinin/mizin Rabbine olan aşktır anladınmı ağam...
işte sizin aylarca tartıştığınız,vesile,tevesülü,rabıtayı,şefaatı ben böyle algılıyorum..sizin gibi brokrat bakmıyorum
SAYIN HOCAM AYNI ŞEYLERE SÖYLÜYORUZ DOĞRUDUR AMA BENİM SİZDEN İSTEDİĞİM PEYGAMBERİN KENDİSİNİN SÖYLEMEDİĞİ VE PEYGAMBERDE OLMAYAN BAZI ÖZELLİKLERİ PEYGAMBERDE VARMIŞ GİBİ YANSITAN YAZININ İÇERİSİNDEKİ BAZI kısımlardır,örneğin peygamberin kalbi niye yıkanmış,ve yıaknamaya ihtiyaç duyulmuş,bi başka konuda peygamberin tükürüğünün bereketli olması ve zemezeem tükürmesi gibi durumlar.

Ayrıca benim için kabe ve kabeye bakış açımıda doğru yansıtmamışsınız uzgn,kabe mimari hiç bir özelliği olmayan ama müslüman için rabbimizin tayin ettiği kıblegah ve en emin beldedir,hacerul esvet taşıda bi taştır ve müslüman için tavafta başlama noktası olarak bi nişan ,izdir,ve ona dokunmak için insanları ezmek yerine hac ile ilgili ayetlerde geçen TEVAZU VE VAKARI VE HACDA BULUNANLARA KARŞI HİÇ BİR EZA OLACAK HAREKETE SEBEB OLMAMAK İÇİNDE HAC ESNASINDA dokunmak yerine,uzakta tavaf yapmak daha evladır diyorum..yanındaki insanları ,itip kakmaktan ve ölmelerine sebeb olmaktansa...

Peygamberin saçı sakalı,cübbesi gibi durumlara karşıda tavrım yine peygamberin yanında bulunan ve peygamberle her türlü cefayı çeken sahabenin tavrı gibidir,ve ben inanıyorumki peygamberin ashabından hiç biri peygamberin,sakalı,saçı,cübbesine sarılıp,eteğinden tutup cennete gideceğine inananan ve böyle yaparak ALLAHA VE PEYGAMBERE sevgilerini gösteriyor veya sevgi göstergesi olarak algılıyor değildiler,ashabta Allaha ve rasule sevgileri Allahın belirlediği ölçüde idi,Allahın dinini herşeyden daha çok seviyorlardı ve bunun içinde her türlü fedakarlıkta yarışıyorlardı..

Yani bu gün camilerde veya gerek diğer organizelerde peygamberin cübbesini,veya sakalını görebilmek yüz sürmek için yarışıp ama yüzünde peygamber gibi sakal bulunmayan veya peygamber gibi bol giysiler yerine dapdar kotlar giyinenlerle doludur,peygamberin sakalına hürmet ,sakal sünnetini bırakmakla olur,kılık kıyafetine hürmet peygamber gibi vucut azaları belli olmayacak derecede giyinmektir...yoksa peygamberin sakalının bi cam içinde ona kutsiyet yükleyerek peygamberin bu sünnetine hürmet olmaz ki yanılıyor muyum sayın hocam..