Konu Başlıkları: Dertleşelim mi?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2012, 22:47   Mesaj No:5

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Konular: 102
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Dertleşelim mi?

Alıntı:
la diyebilmek Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sayın ablam,ilk başta bu tür insanlara yaklaşımımız toptan red olmamalı ,kanaatimce usul bi yandan arapça okunup,bi yandanda anlamını okumak olmalıdır.

Tabi ki, arapçası okunacak okunmalı fakat anlamını bilmeden sular seller gibi makamlı okuyan insanlar her namazda okudukları fatihayı bilmiyor.

Bunu anlatıncada bu kur'an arapça geldi öyle okumamız istenmiş deniliyor. Oysa Yüce Kitabımız öğüt verici değil mi? Anlamını hitabını öğrenmemizi istemıyor mu?

İnsanları yıllardır kandıranlar taşları öyle yerine oturtmuş ki, bu kaleleri yıkmak zorluyor bizleri. Kendimden örnek verirsem 23 dairelik binada meal okuyan 3 daireyiz. Ama Arapça hatim indiren çok. Onlara görte bizler Kur'an okumuyoruz. Çünkü Kur'an arapça okunmalı.

,ibni mesud,Allah ondan razı olsun şu sözü çok manidardır,kuran insanların kendisine uyulması için indirildi,ama insanlar ise okunmasını ibadet ettiler..

Çok doğru günümüz insanı Kur'anı okuyarak ibadet ediyor. Anlamak, düşünmek gerekmıyor diye düşünen insanlar var.

ayrıca teşekkürler bu tür kuranı dert edinip bu derdinize beni ortak ettiğiniz ve dertleşmeye çağırdığınız için...

Alıntı:
mecnun Üyemizden Alıntı Mesajı göster
günümüzün tipik sorunu zaten bu yasemin abla şu kadar defa hatim ettim bu kadar defa hatim ettim diyorlar hatim edince bayanları toplayıp çay pasta dağıtıyorlar ama bu ayet ne diyo diye bilmezler..araştırma ruhu çok az insanda var ne yazıkki..

günümüz insanı hazıra konmayı çok seviyor..meal hatiminin benim açımdan faydası oldukça fazla hele irfan hocam ve sizin sorularla tanıma gibi açtığınız konular çok bilmediğim şey öğretti bana bundan dolayıda hep dua ediyorum sizlere..Allah razı olsun tekrardan...kur'an evde asılmak için gönderilmemiştir arkadaşlar ewet arapçasınıda okuyun okumayın demiyoruz ama ne demeye çalıştığınıda anlamaya çalışın lütfen

Ben teşekkür ederim sizlere. Paylaşımınız değerli bilgilerinizi aktardığınız için Allah razı olsun.