Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Şubat 2012, 03:30   Mesaj No:6

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Memleket:MALAZGIRT
Konular: 295
Beğenildi:128
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: Her Yüzyılın başında bir Müceddid gelir Hadisinde ki incelik

Yine Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle der : "Melik peygamber olmakla kul peygamber olmak arasında serbest bırakıldım, ikinci şıkkı tercih ettim" Allah ile mahlukat arasında kulluktan daha yüksek bir derece olsaydı, Rasulullah onu kaçırmaz. Allah da, O'na verirdi. O, bu yüzden şehadet kelimesinde" abduhü ve resulüh" diye anılır. Görüldüğü veçhile, kulluk bir insan için en yüksek makamdır. Tasavvufta, aşağıdan yukarıya doğru manevi yükselişi ifâde eden makamların başına tevbe, en üst zirvesine de kulluk konulmuştur.

İşte Allah resulüne en büyük iftiralardan biri olan ve tasavvufun kendi ŞİRK anlayışları olan fenafillahtaki makamlarını doğru anlayış kabul ettirmek maksatlı uydurmalardan biridir.Yok efendim Peygambermi melikmi olayım Allah aşkına bunu bebeğe deseniz inanmaz Peygamber seçilirmi olunurmu bunu bir araştırın derim...

Tasavvufta Fenafillah ŞİRKİni savunanların en gözde sözlerinden biridir çünkü O efendileri Allah'ta koybolup sonra tekrar en alt makama inmeye başlarlar aman ha bu inme esnasında f 16 lar ile çarpışabilirler dikkatli olsunlar...

-İmam Ali- (a.s)