Cevap: Her Yüzyılın başında bir Müceddid gelir Hadisinde ki incelik
Yine Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle der : "Melik peygamber olmakla kul peygamber olmak arasında serbest bırakıldım, ikinci şıkkı tercih ettim" Allah ile mahlukat arasında kulluktan daha yüksek bir derece olsaydı, Rasulullah onu kaçırmaz. Allah da, O'na verirdi. O, bu yüzden şehadet kelimesinde" abduhü ve resulüh" diye anılır. Görüldüğü veçhile, kulluk bir insan için en yüksek makamdır. Tasavvufta, aşağıdan yukarıya doğru manevi yükselişi ifâde eden makamların başına tevbe, en üst zirvesine de kulluk konulmuştur.
İşte Allah resulüne en büyük iftiralardan biri olan ve tasavvufun kendi ŞİRK anlayışları olan fenafillahtaki makamlarını doğru anlayış kabul ettirmek maksatlı uydurmalardan biridir.Yok efendim Peygambermi melikmi olayım Allah aşkına bunu bebeğe deseniz inanmaz Peygamber seçilirmi olunurmu bunu bir araştırın derim...
Tasavvufta Fenafillah ŞİRKİni savunanların en gözde sözlerinden biridir çünkü O efendileri Allah'ta koybolup sonra tekrar en alt makama inmeye başlarlar aman ha bu inme esnasında f 16 lar ile çarpışabilirler dikkatli olsunlar...
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .
-İmam Ali- (a.s) |