kamer34 islamiyete yeni yeni girmeye çalışan insanı sizin gibiler tamamen uzaklaştırır adam bi kandil gecesi veya günü camiye veya toplantıya gidicek veya oruç tutacak aman yaaa ne gerek var bidatmış zaten deyip hepden soğuyucak davetci olun itici değil bu kadar yazı yazana kadar esnek olun biraz dünya alem yalan sizmi doğrusunuz. birde şu var belki adamlar bu kandil gecelerinin sebebi ile hidayete kavuşacak Alıntı
Ya güzel abim islama giren insanlar uzaklaşır diyorsun. Uzaklaşsın ....sanane.... yada banane.... yada başkasına ne.....
Bakın sayın abim bizler islam dinini konuşuyoruz yahudiliği veya hıristiyanlaığı değil.. Eğerki bizler islam dinini konuşuyorsak şunu bilinki bu dinin bir sahibi vardır...
Bu dinin sahibi bu dinin nasıl tebliğ edileceğini ne size nede bana bırakmamıştır. Size delilleri ile sundum bu işin islam dininde yeri yok dedim... Peygamberden dört halife döneminden dört mezhep imamlarımızdan bu işe delil yok dedim... Varsa ortaya koyun dedim...
Siz ise sizin gibi insanlar diyerek kendin gibi insanları kendi beyninizi din koyucu olarak öne çıkararak fikir yürütüyorsunuz....
Şimdi sizin gibi beynini naslara kapatmış kişiler tepki gösterecek diye bidatlere hurafelere küfürlere şirklere gözmü yumalım...? Bunlar doğrudur devam edin mi diyelim... ?
Din adına ezbere konuşmak ancak cahillerin işi olabilir...Orada Muhsin hocada o ilmiyle evet dediğiniz doğrudur,benim yaptığım tebliğdir,onların ki gibi değil dediği halde siz halen akıl yürütüyorsunuz... Akıl ancak dini endoğru şekilde anlamak için kullanılır dinin önüne geçmek için değil...
Yine sizin gibi düşünen bazı bacılarımız siz neyi savunuyorsununuz ben anlamadım diyor.. Herşeyi sizmi biliyorsunuz gibi aklını ön planda tutan saçma sapan fikirler öne sürebilirler.. Ben konuyu açarken tüm delilleri ile birlikte verdim. Varmı o delillere itirazınız onu yazın...
Siz bana dört mezhep imamlarından bir tanesini görüşünü dahi delil getirin ben kabul edeceğim... Eğer getiremiyorsanız ki getiremezsiniz o halde sizin bu din anlayışınız sakattır... Müslümanlar bir iş yada düşünce oluşturdukları zaman açar Kuran ve sünnete bakar araştırır doğrusunu bulur önce iman sonra amel eder....
Ezbere ezbere konuşarak doğruyu sadece sizmi biliyorsunuz gibi bir takım sözcüklerin arkasına sığınmak hakikate karşı amma olmak demektir.. Doğrusunu ben değil Doğrusunu Allah ve Rasulu bilir.. ben doğruları ordan öğrendim...Allah ve rasulunun bildirmediği size göre doğru olan şeyler ancak zandır...
“Zan”da hak katında zerreyi-mıskal kadar değer arz etmemektedir..