Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2012, 19:59   Mesaj No:11

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Konular: 102
Beğenildi:11
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım

16 � Kur�an kimler için bir zikirdir ( hatırlatmadır)?
A- Müminler
B- Bütün Alem için
C- Kafirler için
D- Peygamberler

İşte onlar Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Sen de onların yolunu izle ve de ki; «Ben bu Kur'an'a karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum, o bütün alemlere yönelik bir hatırlatmadan başka bir şey değildir.» ayet 90

17- Ümmul Kura tabiri ne için kullanılır?

A- Kâbe
B- Kudüs
C- Kur�an
D- Medine

Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler. ayet 92

18-Aşağıdakilerden hangisi zalim olarak nitelendirimez?
A- Allah�a karşı yalan uyduran
B- Kendisine vahyedilmediği halde vahiy geldiğini iddia eden
C- Allahın indirdiğinin benzerini indirebileceğini iddia eden
D- Müslümanlara karşı işkence eden

Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya kendisine hiç bir şey vahyolunmamışken "Bana da vahy geldi" diyen ve "Allah'ın indirdiğinin bir benzerini de ben indireceğim" diyenden daha zalim kimdir? Sen bu zalimleri, ölümün 'şiddetli sarsıntıları' sırasında meleklerin ellerini uzatarak onlara: "Canlarınızı (bu kıskıvrak yakalanıştan) çıkarın, bugün Allah'a karşı haksız olanı söylediğiniz ve O'nun ayetlerinden büyüklenerek (yüz çevirmeniz) dolayısıyla alçaltıcı bir azabla karşılık göreceksiniz" (dediklerinde) bir görsen..ayet 93

19- Allah�ın yıldızları yaratmasının sebebi olarak ayette ne zikredilir?
A- Yol bulmak için
B- İbret için
C- Hesap için
D- Fal için

O, yıldızları kara ve denizin karanlıklarında yol bulasınız diye sizin için var edendir. Bilen millet için ayetleri uzun uzadıya açıkladık.
Ayet 97

20- Allah müşriklerin putlarına sövülmesini istemiyor. Neden?
A- Müminlere zarar verirler diye
B- Onlar da Allah�a söverler diye
C- Küfür kötü bir şey olduğu için
D- Uzlaşmaları için

Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler. Böylece her ümmete yaptıklarını süslü gösterdik. Sonra dönüşleri ancak Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını kendilerine bildirecektir.
Ayet 108