Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Şubat 2012, 20:48   Mesaj No:6

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: ""Tasavvuf/Büyüklerinin/Şirkleri""

Bazı insanların küfürleri artık gırtlaklarından aşağıya inmiş midelerini doldurmuştur....

Bazı arkadaşlarımız hem bilgi eksikliği nedeniyle hemde hakikatlere karşı duyarsız olmaları hasebiyle bazı zatları Allah’ın dostları olarak vasıflandırırlar...

Bizler bu zatların küfür dolu iğrenç menkibelerini ortaya koydukça onlarda Allah’ın dostları ile ilgili ayetleri delil getirirmeye çalışırlar....

Halbuki hem Kuran da hemde sünnette Allah’ın dostlarının vasıfları beyan edilmiştir. Bizim müslüman olarak görevimiz, bu zatların kimlerin dostları olduğunu öğrenene kadar mücadele etmeye devam inşAllah...

Yine bu zatlardan biri sapık fikrini o kadar ileri taşımıştırki Allah’ı kadın kılığında kendi şeyhi ile sevişirken telafuz etme cüretini göstermiştir....

Gerçi bu sapkın anlayışa sahip zatların Allah anlayışı bizim iman ettiğimiz Allah anlayışı değildir..Nasılki Yahudiler Allah uzeyrin oğludur dediler,Allah’ı böyle tanımladılar.

Hıristiyanlar da Allah’ı İsanın babası olarak tanımladılar. Tasavvufcular ise Allah’ı kendileri olarak telafuz ettiler. Bu sebepten dolayı bizim rabbimiz onların vasıflandırdığı Allah’tan çok daha yüce ve eşi benzeri olmayan yegane kudret ve hüküm sahibidir... okuyoruz...

Mevlana kimya hatunun ortalıkta olmadığını fark eder. Hemen ortalığı ayağıya kaldırır.Bana derhal kimya hatunu bulun der. Hizmetçiler her tarafta kimya hatunu armaya başlarlar.
Mevlana bahçedeki çadırın içerisinde bir sesler duyar,çadıra doğru yürür ve çadırın bir köşesini kaldırıp içeri bakar ki ,ne görür,kimya hatun şemsi tebrizi ile oynaşmaktadır.

Bakın medineweb ailesi ben bunları kafamdan uydurmadığım gibi onlara iftira da atmıyorum,bu anlattıklarımın hepsi onların kendi kitaplarında geçiyor. Neyse... derken
Mevlana çadırdan uzaklaşır ve avluda volta atmaya başlar....

Biraz sonra çadırdan çok sert bir ses duyulur mevlanaya: çadıra gel denilir...

Mevlana çadıra gelir,gerisini onların kendi kitaplarından okuyalım inşAllah...

"Mevlana Şemsin yanına girdi. Şems şahane bir çadırda oturmuş Kimya Hatun ile oynaşıyordu. Mevlana dışarı çıktı. Bu karı koca oynaşmalarına mani olmamak için medresede aşağı yukarı dolaştı. Sonra Şems (Mevlâna’ya) içeri gel diye seslendi. Mevlana içeri girdiğinde Şems’ten başkasını görmedi. Kimya nereye gitti? dedi. Şems ‘Yüce Tanrı beni o kadar severki, istediğim şekilde yanıma gelir. Şu anda da Kimya Hatun şeklinde geldi’ buyurdu...."

[Menakıbul-Arifin I. (Arifler’in Menkıbeleri) Ahmed Eflaki el-Mevlevî]

Bu menkibeden çıkarılacak tevhidi! Dersi 1:

1-) Eğer siz şeyhinizi (heppinizin affına sığınıyorum bunu yazmak zorundayım) eşinizle birlikte uygunsuz bir şekilde görüyorsanız benim şeyhim en doğrusunu bilir deyip herhangi bir sui-zanda bulunmayacaksınız...

2-) Şeyhler kendi tasavvur ettikleri Allah ile her türlü kılıkta göreşebilirler buna iman etmek lazım.

3-) Biz gördüklerimize değil şeyhlerimizin söylediklerine iman etmeliyiz,çünkü bizleri irşad eden onlar...

Yine bu zatlar camiye gidenlere namaz kılanlara kuran okuyanlara karşı eşek domuz cahil demekten geri durmazlar. Sebebi şu.. Çünki bu zatların kalp gözü açılmış kendilerinin Allah olduğunun farkına varmışlar, artık ibadetlerin kendilerinden düştüğünü söylerler.... Okuyalım

(Camiye hürmet eden aptallar, durmadan gönül ehlini incitiyorlar! Ey Eşekler, o mecaz, bu hakikattir! Büyüklerin ve gönül ehlinin derunundan başka mescid mi var?)

Bazende yüce rabbimizden bize indirilen kuranı hafife alarak kuran okuyanlarla adeta dalga geçerler...

(Biz Kur'an'ın özünü, ruhunu, içini ve cevherini aldık. Postunu köpeklerin önüne attık.)(Uludağ, 141, 204)

Kuran’ın özü ruhu cevheri ancak müminleredir. Köpekten daha aşağılık olan mahluklara değil. Çünkü köpek ve tüm hayvanlar cenabbi Allah’ın onlara yüklediği misyonu en güzel şekilde yerine getirirler..

Tevhid derslerimiz tasavvuf büyüklerinin menkibeleri ile birlikte devam edecetir.....