Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2008, 13:53   Mesaj No:36

Seher Yeli

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:Seher Yeli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 778
Üyelik T.: 03 Şubat 2008
Arkadaşları:0
Konular: 138
Beğenildi:14
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İbretlik yaşanmış bir hikaye daha -2-

BU YAŞANMIŞ GERÇEK BİR HİKAYEDİR !
Aslında bundan bana yıllar yıllar önce deselerde sen bu şekilde kapalı olacaksın ve birde bunu savunacaksın. Kesinlikle inanmaz ve hatta karşı cıkardım.

Daha önce belirttiğim gibi başörtüsünü yüksekokulda tanıdım. Tesadüf eseri, rastlantı sonucu, hani derlerya herşeyin başı namaz dır diye. Benimde biraz öyle oldu galiba. Yurtta üst ranzamda arkadaşım Başörtülü idi ondan rica ettim. Bana namaz kılmasını öğretmesini ALLAH razı olsun öğretti. O ilk namazımı hiç unutamam cok cok fena olmuştum. ŞAŞKIN ve huzurlu ve sevinçli sonra devam etmeye başladım. Derken ikinci dönemde bağladım fakat böyle bir duruma ne ailem nede ben hazırlıklıytım. Daha ertesi gün uzaklaşmaya başladım. Okul bitti. Ailem başörtü ile olmaz deyince birazda kendi isteğimle bıraktım.

Artık tam ailemin istediği şekilde olmuştum. Kısa sürede işe girdim ve calışmaya başladım. Fakat bir süre sonra cok farklı rüyalar görmeye başladım. Başörtüsü sanki hep benimleydi bir sene sonra yeniden bağlamaya karar verdiğimde evde kıyametler koptu bağladım, bağladım ama kesinlikle kabul ettiremedim. Günlerce yalvardım, gözyaşı döktüm sanki o başörtüsünü cıkışını alır almaz kapının önünde bırakan ben değildim. Ama olmadı kesinlikle kabul etmediler. Bir gün başımdam başörtüm gitti. Günlerce kendime gelemedim. Ama hayat devam ediyodu bende devam ettim gitti.

Fakat nedense içimdeki bir şey beni sürekli farklı yerlere götürüyordu ilk kez Kur anı Kerimi gercekten elime aldığımda cok şaşırdım Allah ım noluyodu kalbim carpmaya, yüreğim oynamaya başladı. Okumasını bilmiyodum ama genede cok cok güzeldi. İçinde neler yazıyor diye merak ettiğim de ve okumaya başladığımda şaşkınlık içindeydim. O ana kadar bana öğretilen evet bunlar yazıyor diyen hiç bir şey Kur anı Kerimde yoktu. Her sayfasında yılanlar aradım ama yoktu. HER sayfasını titriyerek okudum.

İşte O zaman anladım. Kesin Dönüş Rabbime Bizler birer yolcu gideceğimiz yer ise Rabbimin huzuru, ama hepsinden önemlisi bıraktığım namazım bana sanki daha farklı gelmeye ve daha sıcak gelmeye başladı Kur'an-ı Kerimin mealini okudukca şaşırıyordum. Meğer ben ne kadar günah işlemiştim. İşte o zaman sığındım seccademe Rabbime iki yıl daha calıştıktan sonra, ailem ne kadar karşı cıksada calışmayıda bırakarak cocuk bakmaya başladım. Artık kardeşimin cocuklarını bakıyodum. Ama içimdeki yara gitgide büyümeye başladı. Ve artık nolursa olsun başımı örtmeye karar verdim.

Ama cok zordu cünkü kaldığım yerde bağlasam cocukların psikolejileri bozulur diye karşı cıkıyolardı. Evime gitsem orası zaten karşıydı. Sadece ALLAH A Sığınuyodum işte o günlerde tesadüfen Başörtüsü ile ilgili bir site buldum. Oradaki yazıları okurken benim gibi fakat farklı şartlarda altında sıkıntı ceken kardeşlerimin yazılarını okumaya başladım. İçimden bir ses sende gir diyodu üye ol. Oldum. O arada aldığım Başörtüsü ve uzun ceketi üç veya dört kez annemim evine götürdüm cünkü orda bağlamak istiyodum. Ama olmadı, en sonunda cok şiddetli kavga ettik. Ve döndüğümde bağlamaya karar verdim. Nolursa olsun bağlayacaktım ve bağladım. İşte o sıralarda ALLAH karşıma gercekten cok cok ama cok samimi bir kardeşimi cıkarttı. ALLAH RAZISI İÇİN YARDIM İSTEMİŞTİM VE bana Allah RAZASI için manevi destekte bulundu.

Şaşkıntım cevreme aileme nasıl kabul ettirecektim. Gercekten ilk etapta cok sorunlar yaşadım. Ama kimseye kanıtlamak zorunda olduğum da hiç bir şey yoktu. Beni böyle kabul edeceklerse böyle edeceklerdi. Evet geriçi diyolarsa da gericiydim. Ama ben buydum ve malesef tabiki bircok engeller cıksada Rabbimin verdiği güç ve üye olduğum sitede ki bunu bir kenara bırakamam ve ordaki kardeşlerimin manevi desteği ile geri adı atmadım Kİ bu sefer attıramadılar. Ve anladılar ki üzerinden tırla da geçsek bu sefer Başörtüsünü cıkartmayacak ve anladılar ki bir lokma ekmeğe muhtaç da olsa şu anki şartlarda calışmıyacak ve başını acmıyacak, gidip afedersiniz tuvalet temizliyecek ve rızkını ALLLAH'IN emrettiği şekilde karşılıyacak.

Ve bende anladım ki gercekten samimiyetle, gözyaşı ile kalkan eli Rabbim geri cevirmiyor. Zorluklarda olsa Rabbim o güçü veriyor, sen yeterki kalpten, gönülden, içten ve samimiyetle iste. Samimi ol hem Allah'a, hem kula

Evet ben böyle başımı örttüm bu benim inancım, benim yaşam şeklim VE YAPILMASI gerekenin Allah'ın emirleri ve Peygamberimizin SÜNNETLERİ OLDUĞUNA inanıyorum ve şu an yanlız da olsam yaşam şeklimi böyle uygulamaya calışıyorum.

Çünkü benim doğrum bu

Kılınmayı bekleyen vakit namazından

daha önemli değildir!!