Konu Başlıkları: Biraz sohpet edelim.
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Şubat 2012, 13:40   Mesaj No:12

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Biraz sohpet edelim.

İman ,Allah ile bütün kulları arasında,Allahın dinini tanıttığı şekilde Kendisine kulları tarfından ahdi misakta ruhların yarıtıldığı ve ben sizin Rabbinizim dedikten sonra bütün kullarında evet sen bizim rabbimizsin diyerek kabul eddikten sonra dünya hayatına gönderilip verdikleri bu sözün fiiliyle tasdikleme işidir.

Tabiki dünya hayatına gönderilen her insanın fıtratına,hidayetinde,sapıklığında hüdaları[araçları],yerleştirilip kendi iradelerine bırakılmış bir seçimdir,yani her insan gerek hidayetin,gerekse sapıklığın araçlarıyla hayatında karşılaşır bunuda kuranın şu ayetinde görüyoruz,Biz insanı yaratıp fucuruna kötülüğüde iyiliğide verdik ve onunla tanıştırdık][Ayetin bu kadarı aklıma geliyor].

Kısacası imtihan için dünyaya gönderilen insanlar BEN HABERSİZDİMDE DİYEMİYECEKLER.[EN AM 156,157].........................Biz bundan habersizdik demeyesiniz diye kuranı indirdik].

İşte iman verilen bu sözün tasdiğidir[filleriyle hayatın her alanınıda Allahın tasarrufuna bırakarak[enam 162...deki benim namazım,ibadetlerim,ölümüm ve hayatımın her anı alemlerin rabbi içindir].

yukarda esedullah hoca AMEL İMANDAN BİR CÜZ DEĞİLDİR demesi,ebuhanifenin şu olaydan dolayı söylediği gayet doğru bi sözdür,ama olayı anlatmadan bu sözün yasemin ablanın sorduğu olaya verilen cevap olarak örnek verilmesinide ben acizane kendi kanaatim eksik ve hatalıdır,olay şöyledir...

Ebu hanife dönemindeki halife[sultan],henüz islamı seçmemiş ve halifenin[sultanın] topraklarında yaşayanlardan ALINAN CİZYE,yeden dolayı dır.islam kendi hükmünün uygulandığı topraklardaki müslüman olmayanlardan CİZYE alınmasını emreder,ebu hanife dönemindeki halife[sultan],da bunu uyguluyor ve islama girmek isteyenlerin kurtulacağı CİZYE YÜZÜNDEN ,halife[sultanın] kasasının zara uğrayacağından,olmaz böyle siz ameli bilmiyorsunuz onun içinde cizye ödeyeceksiniz diyor,Allah ondan razı olsun ebu hanifede bu CİZYE OLAYINDAKİ DURUMDAN dolayı ,AMEL İMANDAN BİR CÜZ DEĞİLDİR,diyor am mdevamında ise hemen öğrenin diyor.ama bu sözü cizyedeki haksız uygulamaya karşı söylüyor..

yoksa imanın geçtiği hiç bir ayette salih amelsiz geçmez...amel deyince namaz oruç,hac,zekat gibi filler olduğu gibi Allahın dinini zikretmenin hepside ameldir,Allahtan başka ilah yoktur,ilah yalnız Allahtır demekte bi sözlü ameldir..