Cevap: bana yardım eder misiniz? Alıntı: mehmet akif2 Üyemizden Alıntı
konuyu nereye açacağımı bilemedim ama şuan o kadar bunladım ki ben birincisi sınıf önlisans ilahiyat okuyorum ilk dönem hazır özetler vardı onlara eklemeler yaparak çalışıyordum şimdi özetler eksik ve çalışma yöntemi konusunda tereddüte düştüm ben özet çıkarıp sitede başkaları faydalansın diye yayınlıyorum şimdi özet çıkarıp yazmakla uğraşmaktnasa kitaba bakarak altını çizdiklerime mi çalışsam yoksa özeti hem bigisayarda yazıp başka arkadaşlarında faydasına sunsam şimdi tefsir tarihi ve usulü 3. ünite özetini çıkarıyorum ama o kadar strese girdim ki konuları çalışmayı sınava kadar yetiştiremezsem sanırım benim hem tecrübeli arkadaşlardan çalışma yöntemi öğrenmem hem de motivasyona ihtiyacım var gerçekten bunalmasam sizlerinde kafasını şişirmezdim | 2 tane kardeşim var birbirine zıt birisi sınava gireceği gün hazırlanır konulara diğeri bir hafta öncesinden bir hafta öncesinden hazırlanan kardeşim bilirim ki sabahlara kadar ders çalışır.. Kitapların kapaklarının iç taraflarının dili olsada kardeşimden ne çektiğini anlata bilse kapı arkalarına kadar not tutar yada motive edecek tetikliyecek sözler yazar..Sınav sonu sorarım her ikiside yüksek not almış diyeceğim birisi bir iki günlük çalışma diğerisi bir hafta yada daha fazla ..En güzel kişi bilir ne şekilde çalışması gerektiğini bütün düşüncelerden sorunlardan öncelikle kafanı resetle derim ve derslerine odaklan en güzeli senin kendini tanıman farklı yöntemlerle önceden nasıl çalışmışsan öyle devam et hatta artır .Bizim ufaklık arkadaşından çalışma metodları almış sonra hayta bir iki hafta sonra yazılıya girdi geldi surat kırk karış noldu oğlum sercandan çalışma metodları almıştım ama soruları yapamadım 1 soruda 4 şık " ya şundadır ya şunda kelle köçek başında" dedim işaretledim dedi sınav kağıdı geldi ki evlere şenlik sonra kendi sistemine döndü ..Asla başarısızlığı aklına getirme başaramam deme insan isterse yapamayacağı hiç bir şey yok Allahın izniyle..Siteye eklediğin özetlere gelince hiç tanımadığın bir kardeşinin notlarında vesile olman onlara kaynak sunabilmen belkide yeterli çalışamadığın derslerde yada çalışıpda yetersiz geldiğin derslerde senin başarına başarı katacak .Kafanın dağılmasına izin verme ‘El-Fettâh’ ( kapalı olan her şeyi inayetiyle açan, her zorluğu hidayetiyle gideren ) ismini bol bol zikret ..Başarılar dilerim...