Cevap: Of'lular ne kadar zeki insanmış
Bunu daha önce dinlemiştim,cahiliye dönemimde ama ne gariptir cemrecik bana şu ayeti hatırlattı...şeytan vesvese verdiği kişiyi saptırınca o kişiden uzaklaşıp,SENİN BU YAPTIĞINDAN BEN ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH TAN KORKARIM... Ne gariptir bir çok insan şeytandaki bu bilinçteki gibi dahi değillerdir.Şeytan bile bir çok insanın yaptığını yapmamıştır.
Birde şeytanın tarihi ,insanlık tarihi kadar eskiye dayanır ve geçmişten günümüze kadar bütün insanları DENEK olarak elinden geçirmiş ve kime NE VERCEĞİNİ İYİ BİLİYOR,Hatta sıraddada oturmuş haldedir.onun için müslüman kalmak için şeytanıda kuranın vahiysindekiki apaçıklıkla iyi tanımak lazım ve vereceği akli olan vesvesesine kapılmamak lazım....
Şeytan insanın en çok kendine güvendiği yerden insana yaklaşır,çünkü insan kendine güvendiği yerden TEDBİR ALMADIĞI için,nasıl olsa bi şey olmaz der ve şeytanda onu ordan vurur,işte çağımızın kendini müslüman olarak tanımlayan insanlarıda İMANDAN vurmaya çalışır ve başarıyorda çoğunluğu kendine uydurarak.... görünmeyen düşman olan şeytandan ve şeytanın görünür dostlarından Allaha sığınırım....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |