[QUOTE=la diyebilmek;159371]
güzel ablam,ben gitmiyor görüşündeyim hatta ençok okunan yasin süresi 70. ayettede bile Kuranın diriler için olduğu beyanı vardır.Konu geçmiştede tartışılmış halende sürüyor ve ben ençok gitmiyoru savunanların haklı olduğunun kanaatindeyim biraz araştırırsanız sizde göreceksiniz.zaten necm 39.buna apaçıklıkta getiriyor,. Ayrıca ANLAŞILMADAN OKUNAN KURAN KURAN DEĞİLDİR VE bırakın ölüye DİRİYE FAYDASI OLMAZ,Çünkü kuran anlaşılıp kendisine uyulsun diye indirilmiş bi İLAHİ HAYAT KİTABIDIR. İbni mesud ra. nın bu yönde çok güzel bi sözü rivayet edilir...Kuran kendisine uyulsun diye indi,insanlar tuttu okumasını ibadet ettiler... anlaşılmayan okuduğumuz kuran bize nasıl rehber olacak,şuan insanların zulumde boğulmasıda bundan dolayı değilmi,KURANI Bİ TİLAVET ETTİLER,SES SANATÇILARI VE YARIŞMALARDA KİM DAHA İYİ OKUYORA GİTMİŞLERDİR,anlamını manasını düşünmeden hemde...Ayrıca kuran kendi kendini açıklayan[tefsir] eden bi kitaptır,gayet açıktır Allahın ilminin bizce bilinmesi kadarıyla indirilmiştir,bizler Allahın ilmini ihata edemeyiz ama kuranı Allahın açıkladığı gibi ve rasulun pratiği gibi uygulaya biliriz,kıyamette falan anlamı açıklanacak gibi durumlarda sadece zandır geçerli ve tutarlı hiçbir tarafıda yoktur,mesnetsiz bi savunmadır,insanları KURANIN ANLAŞILMASINDAN UZAK TUTMAK İÇİN ORTAYA ATILAN BATIL Bİ GÖRÜŞTÜR..Kuran dünya hayatında açıklanmamışsa ozaman hiç kimse sıradda değildir,her kes yanlıştır,veya peygamberler niye indi,niye imtihan oluyoruz.Allah cc kamer süresinin bir kaç ayetindede kuranın başka yerlerinede İNSANLARIN ANLAYACAĞI ŞEKİLDE KURANI İNDİRDİĞİNİ ve ÖĞÜT ALAN YOK MU diyor ,peki anlaşılamayan bi kitaptan nasıl ÖĞÜT ALINIR,değil mi,böyle savunma yapanlar batıl savunmadadırlar....Arapça okunan kuranı anlamayanlar mutlaka yanında kendi anlayacakları şekildede okumaları lazımki bütünlük oluşsun,tefsir falanda okuya bilinir ama unutmayalımki TEFSİRLER SADECE YORUMDUR,ha faydalıdır orası doğru ama abartılarda yok denecek kadar az değildir .ben kuranı aileden gelme rutin bi şekilde okurken mustafa islam oğlunun tabiri caizse dürtmesiyle uyandım.ve rabbim ne söylemiş kula vereyim diyorsan bencede anlamı üzerinde durulmalı.ama gelenekten gelen şeyler kolay terkedilmyor.bundan şikayetçi değilim ama meal okumadan rabbimizin bize akletmezmisiniz ikazını,çok anladığımızı düşünmüyorum.annem bana vakıa suresini okumayı adet haline getirtmişti
bu seneye kadar açıpta anlamına bakmadım.aman allahım rabbim cennet nimetlerini nekadar güzel belirtmiş.okurken suratımda mutlukluk ifadesi bi rahatlama beliriyor ,derken cehennem ehlini anlatıyor.ve beni sürekli düşünmeye sevkediyor.artık ne okuduğumu bilipte faziletini istemek başka bir alem söylediğiniz herşeye tamamen katıldığımı söyleyemem daha yumuşak ifade edebilirdiniz.bu şekilde olacağı varsada olmaz hatta tersi olur. lütfen üslubunuzu değiştirin her zaman fikr paylaşımında bulunalım