Cevap: Sureler Cemrenur ben Elifnurun konu başlığına bir yazı yazdım Nisanur neden benim açtığım konuyada yazmadın dedi.... Cemrenur yiyenim anlaki ben işim bu kadar zor.. Bende bebeklerime karşı adil olmak için bu bölümede katkı yapmaya çalışayım bari..... Ancak iman edip iyi işler yapanlar, Allah’ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akıbete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir. (Şuara 227) Kuran da hangi ayette iman olgusu vurgulanmışsa muhakkak ki hemen akabinde amel vurgusuda yapılmıştır.... O halde imanı sırf soyut bir düşünceden ibaret zan edenler yanılmışlardır... Yine Asr suresinde de keskin bir şekilde iman ve amel birlikte vurgulanmıştır... İman ve amellerine şirk ve küfür bulaştırmayanlar,müslüman,iman ve amellerine şirk küfür bulaştıranlar gayri müslim kabul edilirler... Günümüzde islamda olmayan çokca islama zıt şeyleri kendi iman ve amellerine bulaştıranlar inşAllah bu ayetlere bakarak Allah'ın istediği bir imana ermiş olurlar......
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |