Cevap: ""Tasavvuf/Büyüklerinin/Şirkleri"" Sarhoş edici içecekler islam dinine göre haramdır.. bakalım tasavvuf dinine göre nasılmış....? -51-Nakledilir ki : Manaların sırlarını bilen ilahi arif Gahvareger Hacegi Büyük Mevlana,nın eren müritlerindendi.Bir gün şeyhe Bir kişi şarap içerse ne olur.diye sordu O da köpek olur.domuz olur.maymun olur,dedi. Bu hikayeyi Seyyid Burhaneddin,in önünde anlattı.O da Şeyhim her kim şarap içtiğinde böyle olursa,ona şarap haramdır,diye fetva verdi.Eğer sen böyle oluyorsan içme,eğer olmuyorsan iç,onun dediği gibi olmazsın diye buyurdu. (Ariflerin Menkıbeleri s.96 kabalcı yayınevi) İkinci Bölüm : Tasavvuf din mürşideleri kendi icat ettikleri tanrılarını hergün görüyorlarmış..hz.ömer(r.a) derki (Bizler müşrik iken tahtadan helvadan putlar yapar sonrada açıkınca bunlardan yerdik..Meğer müşriklik ne kadar kötü birşeymiş...) Ariflerden ilim almaya devam edelim..okuyalım inşallah.... -7-Yine Hudavendiğar hazretlerinden nakledilmiştir: Seyyid hazretleri bizim medresenin hücresindeydi.Bir gecede seksen defa Yüce Tanrı kendisine görünüyor ve her defasında Seyyid çığlık koparıyor,yakarışlarda bulunuyordu. Siz siz olun sakın seyyidlerle alay etmeyin bakın başınıza nasıl bir bela gelir.... Yine bir gün Seyyid medreseden çıkmış büyük bir cezbe ile koşarak gidiyordu.Ferecisinin eteği sürüklüyordu.Ben de Nereye gidiyor diye arkasına takıldım.Birden bire aklı başında bir adam Seyyid,in karşısına çıktı ve Ey derviş ferecinin kenarını düzelt dedi. O da Benim umurumda değil sen kendi ağzını düzelt diye buyurdu.Seyyid ile alay eden bu adamın ağzı derhal çarpıldı.Feryat ederek başını Seyyid,in ayağına koydu.O anda ağzı tekrar düzeldi. (Ariflerin Menkıbeleri s.107-108 kabalcı yayınevi) Yalanın bu kadarı ....pes yani.....Tasavvuf dininin sohbetleri hep böyle güzel menkibelerle geçer....
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |