Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2012, 17:35   Mesaj No:4

YASEMİN ATAMAN

Medineweb Sadık Üyesi
YASEMİN ATAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:YASEMİN ATAMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 11916
Üyelik T.: 02 Mart 2010
Arkadaşları:2
Konular: 102
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: yakın arkadaşınızın vefatına sevindiğiniz oldu mu hiç

Alıntı:
Elvin meyra Üyemizden Alıntı Mesajı göster
ilahyat önlisans okuyorum çocuklar hepsi bir arada olmuyor ibedetleri aksatıyorum ne yapmalıyım 2.döneme kayıd yaptırmak istemiyorum duygularımlada hareket edip hata yapmakda istemiyorum yardım lütfen

selamün Aleyküm kardeşim,

Konu insanı tevekküle tefekküre götürüyor. Her nefis ölümü tadacaktır Rabbim rahmetini esirgemesin.Allah rahmeti ile sevindirsin cümlemizi.

Kardeşim okuyorum diyorsunuz Allah ilminizi artırsın inşallah hayrlı ilim olur. Ama okurken akide ve akaidlerimizi terk etmek bence yalnış. Bizler imtihandayız.

imtihan salonumuz dünya imtihan sorumuz ise kulluk.

siz ibadetlerinizi terk ederek kulluk görevinizi terk ediyorsunuz. Dünya sınavının başarısı burda kalacak ahirette ki sonuca çalışmak gerek değil mi?

Farzedin ki bu akşam öldünüz nasıl bir açıklama yapabilirsınız derslerim ağırdı ibadetimi terk ettim olur mu?

Siz Allaha tevekkül edip Allahtan yardım isteyerek ibadetinizi yapın , ondan sonra derslerinize gücünüz yettiğince çalışın Rabbim samimiyetinizle yardımcınız olacaktır.Siz ibadetlerinizi terk ederek gece gündüz çalışır her an okur yazarsınız sonuç boşta çıkabilir. Varsın aksatarak okuyun ama Kur'an kıtabını tam okuyun hayatınıza geçirin. Gerçek başarı iman sahıbı olmaktadır . Daha açık yazardım ama bazıları sert dilli gördüğü için bu kadar yazacağım. İnşallah birazda olsa açıklama olmuştur. Hitabetiniz beni üzmuyor diyorsanız geliriz inşaallah.

Birde şu var dünyalık hiçbir şey için ibadet terk edilmez. Buna kimse olur deme hakkı göstermez. Yolumuz kuranda belli beşerin şunun için şunu yap demesi batıldır. Peygamberimiz savaş anında bile ibadetini aksatmadı.

Günümüzün bazı hocaları malesef ılımlı ıslam, esnek ayet beşerin görüşleri ile hareket ediyor fetva veriyor.Kendi boynuna ateş istediği gibi fetva verdiği kişiyide surukluyor. Tevhidi imanı bilmeyen hocaların insanların toplumun durumu ortada. Kur an ve hadisler herşeyi tüm hükmu getirmiştir.

Allah yar ve yardımcınız olsun.Tevhid ve iman çizgisinden ayrılmayın.

Hak konusunda herkes yüzünüze tükürsede tavrınız çizginiz hedefiniz net olsun inşaallah.