22 Şubat 2012, 16:39
|
Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 Arkadaşları:9 Cinsiyet: Memleket:istanbul Yaş:54 Mesaj:
871 Konular:
41 Beğenildi:6 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: "Seyyid Kutub kimidir...?" Selamun aleykum Muhsin hocam öneriniz çok güzel teşekkür ediyorum....Konuyu açarken edinmiş olduğun gaye şehidi kendi yazdıklarından biraz tanımaktı... Çünkü şehid bazı kesimler tarafından hak etmediği çeşitli ithamlara maruz kalmaktadır.... Şehidin bu muazam eserini işlerkende,bu arada Kuran’daki güncel konularıda ön plana çıkarmak,bu konuların daha çok kurandaki şekliyle anlaşılmasına katkı sunmaktı... Surelerin işlenişini gerek İrfan hocam, gerek Mevlüd hocam, gerekse Yasemin bacım maşallah çok güzel işliyorlar..Onları sürekli takip ediyorum.... Fizilal-il Kuran’ın tüm konularını işlemeye kalkışırsak bu imkansız bir hal alır... Şehidin en büyük özelliklerinden biride Kuran’ı işlerken fıkhi konulara dalmadan doğrudan akideyle ilgili bölümleri işlemesidir...Onun bu özelliğine saygı göstererek bende akideyle ilgili bölümleri güncelleyerek daha net anlaşılması çabası içerisindeyim... Konu açarken siz hocalarımdan katkı istemiştim..Tahmin ettiğimden çok katkı sağladığınızı gördükçe çok mutlu oldum...Örneğin müminlerin özellikleri kısmını üç hocamda Kuran’daki tasniflerine göre mükemmel açıklamışlardır... Zaman, zaman siz değerli hocalarımla aramda farklı gördüğüm görüş ayrılıklarınıda konuyu işledikçe dile getirmeye çalışacağım...Benim şahsen islam ilimleri hususunda siz hocalarım kadar derin bilgim yoktur... Bunun nedeni ben islamı çok ileriki yaşlarda öğrendim,tüm çabalarım ancak beni bu kadar olmaya getirmiştir.... Yazarlık öneriniz hakikaten beni çok memnun etmiştir.. Fakat dini konularda yazarlık yapacak kapasitede değilim hocam.. Gerek makalenin edebi anlamda yazılışı olsun, gerek Kuran’ın arapca metnine yani orjinalliğine hakim olmak hususunda olsun,yeterli kapasitede değilim hocam...Çünkü ben okul okumadım bunun eksikliği vardır bende... Fizilal-il Kuran’ı işlerken eksik gördüğünüz kısımlarda bana katkı sağlamanız beni daha çok mutlu edecektir... Rabbim size ve tüm ailenize huzurlu ve islam üzeri bir hayat sürdürmeyi nasip etsin....Amin..... Mevlüd hocam Müşrik, ehli-kitap,münafık,mürted ve müslüman bunların Kuran’daki tanımları ve islam hukukundaki yerleri......Bunu çalışmanızı çok arzu etmişimdir... Muhsin hocam ağam la ağaya gelince, ben onu çok olgunlaşmış gördüm,sadece her konuya illaki cevap yetiştirme çabasınıda kontrol altına alabilirse çok mesafe kat etmiş olacağı kanısındayım.. Allah için onu çok seviyor,ona ve ailesine huzurlu ve islam üzeri bir hayat sürdürmelerini yüce rabbim nasip etsin....Amin.....
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
| |