Konu Başlıkları: A.Bayındırın Zor Anları:)
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2012, 16:31   Mesaj No:16

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: A.Bayındırın Zor Anları:)

Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Müslüman olduysanız ne mutlu size kardeşim, Peygamberler çokca sıkıntılara mazhar oldular ama bir yerden sonra hicret ettiler islamın daha güzel bir şekilde irşad edilmesi için , Mekkede tağutlaşmış olanların zulmünden hicret edip Medineye yol alan Peygamberi örnek almak lazım değilmi? Yoksa Resulullah s.a.v ellerini açsa ve iki kelam dua etse Allah c.c. Mekke deki tağutları alt üst edemezmiydi?ESEDULLAHTAN ALINTI....

EL CEVAB..Bakın sayın hocam yine anlamaya çalışmıyorsunuz..Hiç bir peygamber[yunus as],hariç kafasına göre HİCRET edmemiştir,hicred eddirilmiştir,hicrete zorlandırılmıştır . Peygamberler batılı ve hakkı ortaya koymuşlar karşı gelenlerde onları hicrete zorlamış ama yinede Rabbimizin emri gelmeyinceye kadrda hicret etmemişlerdir.Peygamberlerin zorluklarına bizlerde ne zaman zorlandırılırsak o zamanda hicret edecez Allahın yardımıyla,ŞU AN HAK VE BATILI ORTAYA KOYUP BATIL OLUP KENDİNİ HAK ZANNEDENLERİ VE HALKA BU BATILLARINI HAK DİYE,Yutturanları ifşa edip hakka olan şahidliğimizi ortaya koyuyoruz,BAKIN ŞİMDİDEN TARİKATLER RAHATSIZ OLMUŞLAR Kİ SİZ BENDEN HİCRET ETMEMİ İSTİYORSUNUZ,Ha bide hicret kaçış değil,şartları uygunlaştırıp,geri dönüp hesap sorma eylemidir,hakkını almaktırda,tıpkı mekkeye geri dönüp almak gibi..

yalnız esdullah hoca,sizin PEYGAMBER VARİSİ DEDİĞİNİZ,KUTUP,GAVS,MÜCEDDİDLERİNİZ VE ŞEYHLERİNİZ,niye böyle tağutlar tarafından hiç rahatsız edilmiyor siz onu düşünün biraz....
.................................................. ........................................
Mekke de sadece gücü olmayanlar ve çoğunluk kadınlar kaldı taaki o kutlu güne kadar.Şimdi eğer siz kendinizi güçsüz ve aciz hissediyorsanız bu tağut sistemde kalırsınız ama eğer korkusuz ve islam için canını yoluna koyan bir toplumsanız hicret etmeniz lazım bu tağut sistemden ki islamı daha rahat yaşayabilesiniz ve yaşatabilesiniz müslümanlara ....esedullahtan ALINTI..

ELCEVAB..Esedullah bey,ben güçsüz acizim demedimki,ben bütün tağuti sistemlere LA KILICIMI VURMUŞ VE RED EDMİŞİM,ve yeryüzünde islamın hükmünün uygulandığı bi beldede yokki,ben ferd bazında müslüman kalmayı ve hakka şahidliğimi gösteriyorum,her yerdede tağutu ve batılın,batıl olduğuna şahid yaşıyorum...Ve dünyada rahatlığın peşindede değilim,çünkü batılın hüküm sürdüğü dünyada hak üzere olanlar daima rahatsız olmuşlardır ve oluyorumda,ben sizin şeyhiniz gibi değilim ki,insanları kendime köle olmanın FARZ ,VACİB OLDUĞUNU SÖYLİYEYİM...gavsın çocuklarına köle olmak farzdır,vacibdir diyordu şeyhiniz,hangi dinin farz ve vacibleri oda ayrı bi sıkıntı...
.................................................. .................................................. ..........................
Bakın Allah c.c. ne buyuruyor siz kabul etmeyecek olsanızda ....

NİSA 4/97. Kendilerine yazık edenlerin melekler canlarını aldıkları zaman onlara: "Ne yaptınız bakalım?" deyince, "Biz yeryüzünde zavallı kimselerdik" diyecekler, melekler de: "Allah’ın arzı geniş değil miydi? Hicret etseydiniz ya!" cevabını verecekler. Onların varacakları yer cehennemdir. Orası ne kötü dönülecek yerdir!esedullahtan alıntı...

ELCEVAB...Benim böyle bi iddam yok ki ben iman etmişim ve tağutuda red ediyorum,batıl yolda olan oluşumlarıda,çünkü rabbimiz tek başınada olsa müslüman güçlü olan müslümanın kendisidir diyor,

Aliimran 139..üzülmeyin gevşemeyin gerçek iman sahibiyseniz güçlü olan sizsiniz..Ayeti kabul etmesenizde demişsinizya siz kuranın ayetlerinin yerine şeyhinizin zanlarını kabul etmişsiniz benimde kendiniz gibiolduğumu düşünüyorsunuz................

Ayrıca verdiğiniz ayet hicret ile ilgili eyet değildir,ölme anında canları kafir olarak alınanların sunduğu bahanedir,benim öyle bi bahene sunmak gibi bi sıkıntım yokki ,ben TAĞUTU RED EDENLERDENİM SAYIN ABİM..HA hicreti şu ayetle anlıyorum ...

.ENFAL SÜRESİ.72.Gerçek şu ki, iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler ile (hicret edenleri) barındıranlar ve yardım edenler, işte birbirlerinin velisi bunlardır. İman edip hicret etmeyenler, onlar hicret edinceye kadar, sizin onlara hiçbir şeyle velayetiniz yoktur. Ama din konusunda sizden yardım isterlerse, yardım üzerinizde bir yükümlülüktür. Ancak, sizlerle onlar arasında anlaşma bulunan bir topluluğun aleyhinde değil. Allah, yaptıklarınızı görendir.

73..İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur.
.................................................. .................................................. .................................................. ...................................
Bu iş kıldan ince kılıçtan keskindir kardeşim, Ben çok gördüm Tasavvufa tarikata atıp Kuranı elinden indirmeyen , Allahın c.c. hükmü diye bağıra bağıra gezen ama öte yandan Faizsiz işi olmayan dibine kadar faizin içine batmış ama onada yaşadığı ülkeyi göstererek ya darul harp darul islam var diyerek çıkış arayanları...İki gün Kuran derslerine yani meal derslerine gidip üçüncü gün namazı bırakanları ben çok gördüm kardeşim ve cevremdeler bunlar, Koskoca cin suresi varken cinleri melekleri hiçe sayan ve inkar edenleri çok gördüm ki bu son söylediklerim evvelkilerin bir sonraki safhası iyce sapmış olanlar yani...esedullahtan alıntı...

elcevab..esedullah hoca Allahın kulu olan ve Allahtan başkasına kul olmayan ben,bakara 44 . ayetle karşılaştığım günden itibaren HALKA İYİLİĞİ EMRETMEDEN ÖNCE KENDİMDE YAŞADIM,sanırım anlata bilmişimdir.
.................................................. .................................................. ................................
Onun için tağuta kafa tutacaksan velevki onun hüküm sürdüğü bir toplumda da yaşayacaksan ve Allahın Hükmünü savunacaksan dimdik olucaksın çeşitli bahanelerle yok şundan dolayı caizdir bundan dolayı şöyledirler sökmez...esedullahtan alıntı..

EL CEVAB..Esedullah hoca ben tağuti düzenlerin bana dayattığı ve dinim ile dünyam arasında bi tercih ile zorlandığımda DİNİMİ TUTMUŞ,DÜNYA GİTMİŞSE GİTMİŞTİR demiş ve bunuda İMAN ETTİKTEN SONRA BIRAKILMAYACAĞIMI ve Rabbim tarafından imtihan edildiğimi kuranın beyanıyla hatırlamış ve öylede müslüman kalmak için direnmiş ve direnen,ahirettede inşaalalh Allah tarafından mükafatlandırılıp cennette dinlenecem.Allahın caiz görmediğini caiz görmekten yine Allah a sığınırım..Ayrıca tekrar diyorum bütün peygamberler tağuti düzendeyaşamış ama tağutu red edmişlerdir,3 tanesi devlet kurmuş[süleyman,davut ve muhammed peygamber],diğerleride tağuti düzende tağutu red edmişlerdir kurandada nerde ne şekilde davranmamız gerektiği hakkındada bu peygamberlerin kıssalarını örnek veriyor ve BENDE AYNEN ÖYLE DAVRANIYORUM....Yani ALLAH nerde ve neyi caiz görmüşse onu caiz görmüş öylede uygulamışım yani rehberim kuran GAVS DEĞİL..........................
.................................................. .................................................. ...................................
Bugün islam ittihatı isteyen, her laflarında cihad cihad diye bağıran , şeriatı istiyoruz diye bağırıp oysa kendileri yaşayamayan bir çok kişi var oysa islam ittihatı olsa evvela kendileri gidecek haberleri olmayan hemde kaç kişi var...

Daha neler neler işte böyle kardeşim onun için aynayı bazen kendine çevirmek lazım hakkı konuşmak sadece karşıdakini yargılamak değildir içindeki yanlışıda görmektir...

vesselam

EL CEVAB...Güzel abim,lafla peynir gemisi yürümez sizinle hemfikirim,lakin sizde takdir edersiniz,islamın Hükmüyle hükmetmeyen beldelerde,eline tespihi alıp bi köşye çaekilip insanlarıda öyle teşfik ederek ruhbanlaştırmakla ve Allah demekle Allah razı olmaz,ve hz muhammed hem cihad,olarakta rahmet peygamberiydi....