25 Şubat 2012, 06:39
|
Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 Arkadaşları:9 Cinsiyet: Memleket:istanbul Yaş:54 Mesaj:
871 Konular:
41 Beğenildi:6 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: Allah'ın İsim ve Sıfatları Tevhidi "Hamd Alemlerin Rabbi Allah'a Mahsustur" Aferin benim güzel kızıma Bak güzel kızım Allah’ın isim ve sıfatlarını ancak Kuran v sünnette bizlere bildirildiği gibi iman etmek lazım... Aksi takdirde şeytan ayağımızı kaydırıverir... Bizi Allah’ın adını kullanarak yoldan çıkarır...Çünkü iblis ademoğlunu saptırmak için and içmiştir... “”De ki: İşte benim yolum budur; basiret üzere Allah'a davet ediyorum. Ben ve bana uyanlar (işte böyleyiz). Ben Allah'ı tesbih ederim ve ben müşriklerden değilim””Yusuf/108 “”Ey Muhammed! İşte bunun için insanları tevhide davet et ve sana emredildiği gibi dosdoğru ol. Onların keyiflerine uyma ve de ki: "Ben Allah'ın kitaptan indirdiğine inandım ve bana aranızda adaleti gerçekleştirmem emredildi. Allah bizim de rabbimiz sizin de Rabbinizdir. Bizim yaptıklarımız bize, sizin yaptıklarınız da size aittir. Sizinle bizim aramızda hiçbir tartışmaya yer yoktur. Allah hepimizi bir araya toplayacaktır. Dönüş yalnız “”O'nadır.””Şura/15 "İnsanı Helaka Götüren Haller" İslam’ı bilmek, İslam’ı yaşamak için zorunludur. Her müslüman dinini bilecektir. Din bilinmediği için din yaşanmıyor, yaşayan zevk alamıyor. Bir çokları da imanını koruyamıyor. Dinin yasakladığı konularda ön sıralardayız. Kumarda dünya birincisi, alkolde dünya üçüncüsü, mafyada ve sigara tüketiminde dünya ikincisiyiz. Bizler, günah ve haram denilen işleri yapmaktan çekinmeyen bir millet olmuşuz. İman yönünden insanlar; mü’min, münafık ve kafir diye üçe ayrılır.Bizlerin bunlardan hangi guruba giriyor ve hangisinin hayatını yaşadığımıza bir bakmamız gerekmektedir. Bir çok insan imansız ve amelsiz yaşıyor, neden? Küfre götüren hallere düştüğünden haberi yokda ondan. Şunu ifade edeyim ki, bilmemek mazeret değil. İslama göre iman Ku'ran ve sünnette belirtilmiş olan kaidelere inanmak demektir..... Küfür ise imanın zıddıdır. Yani iman esaslarını dil amel yada kalben inkar etmektir. Kafir Allah’a peygambere asi olmak hak yoldan sapmak şeytan ve yandaşları ile işbirliğine girmek demektir. Mukkades kitabımız Ku’an da kafirler için onlar bir pisliktir buyrulmuştur (Tevbe/28) Hayat tarzı olarak küfre çok yakın yaşıyoruz. Çoğumuz ne yaptığını bilmiyor, İyaptığımız şeylerin islam’a uyup uymadığını da bilmiyor.Bizler Allah'a, hesap verecek gibi yaşamıyoruz. Ne ölümü, ne kabri, ne cenneti, ne cehennemi düşünüyoruz. En ciddi konularda bile şekilcilikten kurtulamıyoruz. Bir mevlid okutmakla kurtulacağımızı, türbe ziyaret etmekle, bayramdan bayrama camiye gitmekle dini görevlerimizi yaptığımızı zannediyoruz........ KÜFRÜN ÇOK DEĞİŞİK ŞEKİLLERİ VARDIR Cahillik nedeniyle küfür: Allah’ın varlığını, sıfatlarını cahilliği sebebiyle inanmamasıdır. Halbuki insana peygamber gelmemiş olsa bile insan kendi varlığını yaşadığı evreni inceleyerek Allah’ın bir tek yaratıcı olduğunu bilmeleri gerekmektedir....... İnadi küfür: Bir insanın Allah’ı bilmesine rağmen, inadından dolayı inanmaması. Bunun sebebi, üstünlük duygusundan olabilir. Firavun bu yüzden iman etmemiştir. Makam mevki ve menfaat yüzünden olabilir. Veya kınanacağı, ayıplanacağı düşüncesinden olabilir.Ebu Talip bu sebeple inanmamıştı.Yada sevdiği yoluna fikirlerine tabi olduğu kişinin itikadine karşı kör olmasından olabilir. Bile bile Allah’ın ve Peygamber’in bildirdiği küfre götüren halleri yapmak, benimsemek, söylemek ve beğenmek gibi: Bak kızcağzım şunu unutma........ Küfre rıza da küfürdür. Nisa/140 Küfrü güzel görmek de küfürdür. İslama göre insanı küfre götüren haller şu şekilde sıralanabilir: 1- Allah’a iman etmemek. 2- Peygamberlere iman etmemek. 3- Kur’an, namaz, ibadetleri inkar etmek ve sürekli terk etmek. 4- İslam’ı hafife alma din ile alay etmek. Küfre götüren hallerin daha birçok etkenleri vardır......... Rabbimden duam senin büyüdüğünde müslüman olabilmendir yavrum......
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
| |