01 Mart 2012, 15:54
|
Mesaj No:12 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 Arkadaşları:15 Cinsiyet:Anne Memleket:MEDİNEWEB Yaş:44 | Cevap: Organ bağışı hakkında soru???????? Alıntı: la diyebilmek Üyemizden Alıntı
Güzel bi yer yakalamışsınız sayın mihrinaz,VACİBİYET,organ bağışı önceleride konuşulmuş ama buna teşfik olarak bi görüş çıkmamış,çıkmış olsaydı bu gün yeryüzünde müslüman olarak tanımlanan yaklaşık ikimilyar insan HAYIRDA YARIŞMAK ADINA BU İŞE KOYULURDU, Organ bağışının teşfik edilmeyişinin sebebi şudur,organını bağışlayan kişinin ÖLÜMÜ TAMAMEN GERÇEKLEŞMEDEN organların alınmasıdır.yani kişi hem kalp,hemde beyin ölümü gerçekleşmemişken organlar alınıyor,buda islamda çoğunluğa bakmaz,rakamsal olarak ne kadar az ihtimalde olsa kişide canlılık varsa bu kişinin ne zaman öleceğini veya eski haline gelmeyeceğini hiç kimse KESİNLİK belirtemez.Buda organ bağışının önüne geçiyor.. Bu olaya duygusal bakarak,benim ailemden birine böbrek lazım olsa ve benim uysa ve ne yaparım deyip yola çıkarak BEN VERİRİM DİYEN ARKADAŞLAR,farkında olmadan kendilerini kaldıramayacağı bi sorumluluğa atmış olurlarki,madem kendi kan bağıyla akrabana karşı böyle davranıyorsanız,o zaman buyrun,insan olarak hz adem ve hz havavdan olduğunuz böyle bi bağlada bağınızın olduğu kişilerede aynı tavırla yaklaşın... Hastalıklar bi imtihandır Allah bu hastalık imtihanında olan gerek müslüman gerek diğer insanlara şifa versin ve imtihanlarını kolaylaştırsın zor bi imtihandır gerek hasta gerek etrafındakilerde bu imtihanın ayrı ayrı sorumluluklarındadırlar.YALNIZ MÜSLÜMAN HASTALIĞINA BİRAZ HAKİMDE OLMASI LAZIM TIPKI HZ EYYÜB ÖRNEĞİNDEKİ GİBİ...İSLAMDA MEŞRU OLAN YOL HAKİKATTİR,DUYGULAR DEĞİL... | peki mümin vebal altındamıdır.ölmeden önce böyle bir vasiyette bulunmalımı.sizinde dediğiniz gibi duygusal davranılsa,herkese karşı mesulüz.yok değilse aman sendecimi oluruz.bu konuya çok takılmış olduğumu düşünebilirsiniz ama hiçbirşeyin muallakta kalmasını istemiyorum.hazır sizler gibi fikir dehalarınıda bulmuşken.aslında İSLAMDA MEŞRU OLAN YOL HAKİKATTİR sözü herşeyi açıklıyor.
|
| |