Cevap: Futbol oynamak günah'mıdır ? İslam dininde asl olan helalliktir. Bunun anlamı şu demektir.... Yani Kuran ve sünnette haramlar belirtilmiştir...Örneğin: Ekmek,elma,armut, domates helaldir bunlardan yiyebilirsiniz gibi ayetler yoktur... Bu sebeple hakkında nas olmayan kıyas yoluylada şüpheli konumundan uzak olan herşey müslümanlar için mübahtır.....FECR hocanın da belirtiği gibi sportif amaçlı bazı şeylere efendimiz müsade etmiş hatta teşfik bile etmiştir... Fakat günümüz cahiliysinin futbola bakış açısı ve futbolla hemhal oluşu islam dini açısından bir hayli vahimdir.... İnsanlar kendi takımları uğruna can veriyor ve can alıyor.... Futbl takımlarını ilahlaştırmış birer put haline getirmişlerdir... Kapitalazmin el atmadığı hiçbir alan kalmamş bu geleneğini futboldada devam ettirmiştir... Bugün futbol dünyada çok büyük bir kapital hal almıştır... Futbolda döner sermaye birçok afrika ülkesinin bütcesinden kat be kat fazladır... Bu yüzden insanların futbolu ilahlaştırma sebebinin altnda yatan gerçek kapitalizmin insanlara dayatmasıdır... Çok güzel bir konu aslında söyleyecek çok şey var ama saat hayli geç oldu..... Tugra bey ben çok güzel futbol oynarım... Gençliğimde Vansporun b takımına istediler fakat ben koyu Beşiktaş hayranı olduğum için kabul etmedim...Derdim İstanbula gidip Beşiktaşta futbol oynamaktı.. İşte o zamanki cahillik... Bgünkü aklım olsa öyle ilahlaştırılmış takımlarda futbol oynamam...
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |