13 Mart 2012, 20:16
|
Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 Mesaj:
7.406 Konular:
425 Beğenildi:2308 Beğendi:4896 Takdirleri:3818 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: önlisans ilahiyat 1. sınıf arapça soruları fecr hocama sorduğum soru ve cevabı burda yayınlıyorum mehmet akif2´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] fecr hocam daha öncede böyle soru çıkıyordu ben yine yanlış yapıyordum arapça 2 kitabımızın 2. ünitenin sonunda da çıkmış o soruyu size soracağım (فاطمة و عاءشة ........الى المستشفى ) cümlesindeki boşluğa aşağıdaki fiillerden hangisi en uygun şekilde tamamlar? doğru cevap: b-تذهب hocam arapça kelime yazmak biraz uğraştırıcı olduğu için sadece sorunun doğru cevabını yazdım size sormak istediğim ben soruda ayşe ve fatma olduğu için 3. çoğul şahıs onlar fiilini düşündüm ama 3. tekil şahış o'yu kullanmış neden? فاطمة و عاءشة ...تذهب .....الى المستشفى Cümlenin anlamı : Fatıma ve Aişe hastaneye gidiyor. Fatıma ve Aişe yerine "iki kız " kelimesi kullanılsaydı o zaman tesniye ifadesiyle fiil gelmesi lazımdı. Ama burada isimler ayrı yazılmış, fiilin tesniye olması lazım değil. Ayrıca üç tane isim de zikredilse yine fiilin çoğul ifadesine gerek yok. Türkçe de bile böyledir.Mesela: "Ayşe,Fatma ve Hatice hastaneye gidiyorlar " yerine "Ayşe, Fatma ve Hatice hastaneye gidiyor" denir.Fiili çoğul yapmaya gerek yok. Şöyle desek; "Üç kız hastaneye gidiyor" cümlesini Arapçaya çevirdiğimiz de o zaman "gidiyor" fiiline çoğul ekini getirmemiz gerekir. __________________ |
| |