Cevap: Hicretim Sana Sevgilim...( Rabbim)
Allah sevgili[habib] edinmekten ve sevgili olunmaktan müstağni bi rabtır.Allah hiç kimseye sevgilim[habibim] dememiştir böyle bi idda bulunanlar tıpkı hırıstiyan ve yahudilerin Allaha oğul isnat ettikleri gibi bi durumla başbaşa kalmışlardır.
Allah seven ve sevilendir,bu durum başka,Allahın sevgili olması başkadır,Allahın sevgili edinmesi,Allahı kendine indirmeye,veya kulu Allah a çıkarmak olur ki tıpkı HULUL gibi bi inançtır bu,tasavvufta bu tür durumlar savunulmuştur hatta CELALEDDİNİ RUMİ,nin,ve şirri yazan arkadaşın,şebbi aruz olarak adlandırdığı,[gerdek gecesi manasına gelen] söz misali Allah benim sevgilimdir diyen celaleddini rumi öldüğü günüde ŞEBBİ ARUZ ilan etmiş veya vasiyet edinmiş halen devam eden bu anlayışta,gerek yazar arkadaşa gerek ŞEBBİ ARUZ[gerdek gecesi] olan bu buluşmayı kabul edenlere soruyorum,bu ŞEBBİ ARUZUNUZDA ,damat kim ,gelin kim.. Kişi Allahı sever,ama Allahı sevgili edinmek gibi bi anlayış aşırılıktan ibarettir.çünkü insan ancak kendisi gibi insan olan ve karşı cinsi olana SEVGİLİ[habibi] olabilir.örneğin eşini sevgili edinen kişi ona sevdiğini söylerken şu hitabta söylemez mi,SEVGİLİM SENİ SEVİYORUM,hitaptanda anlaşıldığı gibi sevgili başka,sevgi başkadır...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |