14 Mart 2012, 18:16
|
Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 Arkadaşları:9 Cinsiyet: Memleket:istanbul Yaş:54 Mesaj :
871 Konular:
41 Beğenildi:6 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cevap: 2012 11.haftanın misafiri Esadullah Alıntı: muallime Üyemizden Alıntı
size birkaç hikaye anlatayım da ortam yumuşasın yazmıştım ama dikkatten kaçmıştır belki. benim yaşadığım 1. hikaye tasavvufu kabul etmeyen çoooooooooooook okumuş hatta eski milletvekili bir akrabamız vardı.taşınırken kamyon dolusu kitapları var filan anlatırlardı.....hep o konuşur biz dinlerdik.hem akraba hem büyüğümüz hem milletvekili...uzun hikaye aslında da ben kısa yazayım şimdi şeyh oldu ve müridleri var... bir zamanlar oda sizin gibiydi..... 2. hikaye buda tefsir yazarı!! mealci ,yani fıkıh mezhep ehli sünnet tanımaz... ziyarete gidelim alimmiş dediler gittik...(aslında uzaktan tanıyoruz...) adam bacak bacak üstüne atmış sigara tüttürüyor...ve soruları cevaplıyor...hay sana alim diyenler .. bu kişide sizden yani.. bu da karısına öyle zulüm ettiki karısı kanserden vefat etti.çoluk cocuk perişan... 3.hikaye üniversite mezunu müslüman hanımları kiliseye davet edildi ozaman çok az sayıda kişi gittik orada da aynı burda esadullah kardeşi karşıladıkları gibi çoooooook kibar karşıladılar.tebliğleri sunduk ve en son soru cevap kısmına gelince çok vahşi uslüba büründüler....niyetleri asla bizi anlamak tanımak değil içlrinde kalmış bütün kinleri kustular... lütfen hikayelerin bitmesini bekleyin 4 hikaye din arayışında olan bir adam ,bizim müslümanlardan birine geldi .ben müslümanları ve islamı çok merak ediyorum. bana islamı anlat.bizim müslüman anlatmış.işte Allah vardır birdir tektir.sonra vehhabiler ,şiiler mutezile ,ehli sünnet hariciler ihtilaflı ne mesele varsa anlatmış...birde bunlar birbirlrini tekfir ederler demiş avusturyalı ona ne demiş he hep kavga yani,hani islam dinibarış diniydi...anlatan kişi üzülüyor diyorki dinimi keşke böyle anlatmasaydım hata ettim(hikayeleri çok kısaltmaya çalışıyorum) kilisedekilerin uslübü yukarda birinin uslübüne çok benziyordu. | Şimdi siz ne anlattınız Kendiniz anlattıklarınızdan birşey anladınızmı..? Yada bu anlattıklarınız neye delil oldu...? Eğer siteminiz FERDİ beye ise onu hepimiz tanıyoruz....O da kendi meramını her zaman olduğu gibi kendi uslübü ile anlatmış.... Anlatımındada esadullah beye bir hakaret görmedim..Sadece kendi uslübü ile o dine saldırmış...
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
| |