Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..
[QUOTE=Hasan Akcay;164726]Merhaba sayin Esadullah. Orda calisan kardesimiz beni gavs hazretleriyle bulusturmak istedi. Yalniz ona soru sormama izin verilmiyormus. Zaten sorsam bile cevap vermez, "Mollalara sor!" dermis. Tamam buda bir bahane merak etmeyin mollalarda size gereken cevabı verirlerdi yeterki siz isteseydiniz kardeşim şahsen ben olsam istediğimiz almadan dönmezdim, o şekilde dönersemde sükut ederdim...
Yeni ameliyat olmustum; sag kolumdan rahatsizdim. Gavs hazretlerinden onun iyilesmesi icin dua etmesini isteyebilirmisim. Bunun üzerine bulusmayi gerekli görmedim. "O benim icin uzaktan zaten dua etti," dedim. Bu fırsat kaçmazdı eğer bunu yapsaydınız hemen araya Siz gavsmısınız sorusunu ekleyebilirdiniz ama aşikarki siz izlenimler için gitmişsiniz istediğinizi zaten almışsınız...
Sünnet konusunda kendi acinizdan haklisiniz. Kuran'in disindaki cakma sünnete vakif degilim;
vakif olmak ta istemiyorum. Bu konuda sayın Abdulmelik in yazısının altına imazmızı atar ve susarız ...Allah ondan razı olsun...amin Ben Kuran'daki Islamin müslümaniyim. Benim imanima göre Islam Kuran'da Allah ne diyorsa odur. Şimdi bu açıklamalrdan sonra bir müslümanda kalkıp size deseki ; Ey Kuranın müslümanı olduğunu idda eden arkadaş bu anlattıklarında biz zulüm görmedik ama sen Ümmetin icması ile kesinleşmiş bir Sünnete ve direkt olarakta Allahın c.c. Resulüne s.a.v çirkin söz söyledin ve Allahın c.c. "Allah, zulme uğrayanların dışında, çirkin sözün açıkça söylenmesinden hoşlanmaz. Allah her şeyi hakkıyla işiten, hakkıyla bilendir." Nisa - 148 Ayetine ters düştün ve bununlada yetinmedin arkadaş, zanda bulunarak kişiye yaklaştın ve onun hal ve hareketlerinde kusurlar bildirdin bununlada yetinmedin bir toplulukla alay ettin ve bundan dolayıda yine Allahın c.c. "Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sora fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte bu kimseler zalimlerdir." "Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."Hucurat - 11 - 12 Ayetlerine karşı geldin ve gine durmadın da "İnsanları arkadan çekiştirdin"Hümeze-1 Şimdi söyle bakalım arkadaş SEN HANGİ KURANIN MÜSLÜMANISIN...?
Imanimi tartisma konusu etmeye de razi degilim. Herkesin imani kendisine. SİZİN İMANINIZ SİZE BİZİM İMANIMIZ BİZE tartışılacak kayda değer bir mevzu yok zaten .... |