Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Mart 2012, 19:31   Mesaj No:49

Hasan Akcay

Avatar Otomotik
Durumu:Hasan Akcay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 17339
Üyelik T.: 15 Mart 2012
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 11
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: islamda böyle bi tövbe ayini[töreni] varmıdır.[menzilden..

Herkese merhaba.

bu Ayetler nazil olduğunda Efendimizin s.a.v kaç eşi vardı (Esadullah). 2'den fazla oldugu kesin. Cünkü Ahzâb 50'de Yüce Allah "Ey nebi! Mehirlerini verdigin eslerini sana helal kildik" diyor -Yâ eyyuhen nebiyyu innâ ahlelnâ leke ezvâcekelletî âteyte ucûrehunn. EZVÂC 2'den fazla es demek.

demekki Efendimiz daha evvelinde eş üstüne eş edinmiş. Elbette. Tipki Ahzâb 4-5'ten önce nasil Zeyd onun evlatligi idi ve resulullah ona Muhammed'in oglu diyor idi ise. Allah Ahzâb 4-5'te bunu haram kildi ve resulullah ondan sonra Zeyd'e bir daha Muhammed'in oglu demedi.

Evet tipki bunun gibi. Allah'in elcisi Ahzâb 52'den önce es üstüne es aldi; Allah Ahzâb 52'de bunu haram kildi ve ondan sonra Muhammed aleyhisselam bir daha es üstüne es almadi.

Kisacasi sayin Esadullah, haramlar gecmise yürümez. Evrensel hukuk kuralidir bu. Ve Islamin yasalari evrenseldir.

52- Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Allah'in sözleri sizin alintiladiginiz bu mealde fena halde carpitilmis. Iki carpitmayi ele alayim.

Bir: Allah bundan baska kadinlar sana helal olmaz, demiyor; bundan sonra (min ba'd) kadinlar sana helal degil, diyor. Eger Allah bundan baska deseydi cok esciler bunu istismar etmek icin örnegin su bahaneyi uydururlardi:

"Allah bu kadinlar derken peygamberin mevcut eslerini kastediyor. Onlardan baskasiyla evlenmek Peygamber alayhisselama haram ama bize degil. Onun eslerinden baska kadinlarla evlenmek bize elbet helal."

BUNDAN SONRA, "bundan önce"nin zittidir. Yani es üstüne es almak bundan önce haram degildi ama bundan sonra haram. Lütfen dikkat. Yüce Allah yasagin bundan sonra yürümeye baslayacagini bildirerek bundan önce es üstüne es alinarak edinilen cok esli aileleri akliyor. Onlar günah hanesine yazilmaz. Günah, min ba'd yani BUNDAN SONRA.

Iki: Allah sahip oldugun cariye* de demiyor; yemininin sahip olduklari diyor.

Dikkat edelim. Baska ayetlerde MÂ MELEKET EYMÂNUKUM dendigi halde 50 ve 52'de MÂ MELEKET YEMÎNUK deniyor. YEMÎN tekil. Cünkü Allah'in elcisi bir insan, tek.

EYMÂN (cogul): yeminler. EYMÂNUKUM: yeminleriniz. Kanit icin Nisâ 33'e bakabilirsiniz.

Ahzâb 50 ve 52'deki MÂ MELEKET YEMÎNUK senin yemininin sahip oldugu kadinlar demek yani yemin nikahi ile sahip oldugun eslerin.

Islamda gecerli olan, "yazili nikah"tir ama Arap örfünde bir de YEMIN NIKAHI var, ki yaziya gecirilmiyor. Sözlü nikah. Arabistan'in bazi bölgelerinde bu nikah günümüzde de uygulaniyor. Anlasilan, Peygamber aleyhisselamin o konumda esleri var. Iste eger isterse onlarin nikahlarini yaziya dökebilir.

Bakin, o kadinlar onun zaten nikahli esleri. Nebi artik yeni es alamiyor; alamaz. Haram. Ama mevcut eslerinin konumunu degistirebilir. Yoksa "Bundan sonra sana kadinlar helal degil" buyuran Yüce Allah hem helal degildir hem helaldir diyerek hâsâ celiskilye düsmüs olur.

Simdilik bu kadar, efendim.

Sevgi ile,
Hasan Akcay

________________________________________

*[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Cariye sahibi olmak haramdir. Allah harbde ele gecirilen esirlerin KÖLE, esirelerin CARIYE yapilmasini yasaklamistir (47:4). Alıntı ile Cevapla