27 Mart 2008, 13:23
|
Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 523 Üyelik T.:
04 Kasım 2007 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Yaş:35 Mesaj:
394 Konular:
1 Beğenildi:2 Beğendi:0 Takdirleri:10 Takdir Et:
| Cvp: Günün Hadisi Alıntı: cennet36 Üyemizden Alıntı
bilgileriniz için tşkler.kafama takılan bir nokta var onu arz ederseniz cevaplıyabilirmisiniz.kuranı biz indirdik kıyamete kadarda biz koruyacağız cümlesinde biz kullanımını merak ettim. | bilgimiz nisbetinde tabiki :: Allahu Teala Kur'uan 'da muhtelif yerlerde biz, muhtelişf yerlerde de ben lafzını kullanır.. ...... Biz lafzını kullanma hikmeti 1- O fiil'in gerçekleşmesinde Rabbin halk ettiği mahlukatın da rolünün bulunması sebebiyle dir. 2- _Ben_ deyiminden geçilmesine işarettir eş'ari tefsir babında. ....... Ben lafzını kullanma hikmeti ; o fiilin gerçekleşmesi sadece zatı ile bizzat ilgilenmesine işarettir.Ve o fiilin son derece önenm arz ettiğini işaret eder. .. 1-O ayete münhasır olarak da kur an ın önce levhi mehfuza inmesi ordan da tedricen ayetlerin efendimize inmesi manası vardır. ve bu inişlerde o ayetlerden ancak Rabbin bilgisi vardı.. ne cebrail haddi aştı ne de ona bir müdahale edilme oldu da haşa şeytenlar ondan birşey çaldı.. 2-Kur 'an 'ın kıyamet deyin Allah ve onun bilgisi dahilindeki yarattığı mahlukat tarafından kesin bir korunma altına aldığını bildirir. Bundan çıkan kat i surette ona batılın karışamayacağıdır. inşa Allah anlatabilmişizdir. |
| |