Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2012, 19:00   Mesaj No:46

kamer34

Medineweb Sadık Üyesi
kamer34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:kamer34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13038
Üyelik T.: 14 Aralık 2010
Arkadaşları:9
Konular: 41
Beğenildi:6
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler.

Müşrik bir kimseyi mümin yapmaya ya da saymaya çalışmıyoruz. Müşrik,müşriktir,buna mümin denilmez. Gerek ameliyle gerek fikriyle müşriktir. Konu, mümin olduğunu söyleyip de o kişideki bir yanlış algılamaları ya da yanlış düşünceleri sebebiyle şirk ile itham edilip edilmeyeceğidir. O kişi bilmeden ya da bir uyarıcı tarafından uyarılmamış bir vaziyette yaşantısına devam ediyorken, sen ona tevhidin ve şirkin ne olduğunu anlatmadan onu müşrikle itham etmenin bir anlamı olmadığını ifade etmeye çalışıyorum.
Münafıkların durumu ise farklı farklıdır.
İrfan hocadan alıntı..

İrfan hocam sizi şahsen tanımıyorum fakat insan kumaşı açısından kaliteniz cümlelrinize yansıyor...Çok yakın zamanda Ankara da bir işimin olma ihtimali var Ankaraya geldiğimde inşAllah tanışma fırsatnına sahip olurum..Size karşı farkında olmadan ters bir cümle kullandığımda lütfen uyarın inşAllah hemen düzelirim....

Şimdi hocam buraya kadar geldiysek bu bir aşamadır...

O kişi bilmeden ya da bir uyarıcı tarafından uyarılmamış bir vaziyette yaşantısına devam ediyorken, sen ona tevhidin ve şirkin ne olduğunu anlatmadan onu müşrikle itham etmenin bir anlamı olmadığını ifade etmeye çalışıyorum.
Münafıkların durumu ise farklı farklıdır.
Alıntı

İrfan hocam diyorumki ister tebliğ edilmiş olsun ister olmasın,şirk işleyen kişi islama göre müşriktir..Bu kesindir...Onun Allah katındaki durumu benim ne ilgi alanıma nede bilgi alanıma girer...Daha evvelde söyledim,tebliğ ayrı şey şirke, küfüre, hüküm vermek yada Allah’ın hükmünü tasdik etmek ayrı şeydir..

Şimdi soruyorum peygamber efendimizin annesine babasına dedesine kim tebliğ etmiştir..Bakın peygamber efendimizin onlar hakkındaki hükmü buyrun.....

“Ey kardeşimin oğlu! Sen kavmine büyük bir işle geldin. Onunla kavmimizin birliğini dağıttın,onların akıllarınıakılsızlıkla itham ettin, ilahlarını ve bağlı oldukları dinlerini küçülttün ve onların ölmüş atalarını tekfir ettin .” (Siyeri İbn-i Hişam

Yine başka bir rivayette

“Git, Muhammed'e dedesinin nerede olduğunu sor.” dediler. Ebu Leheb, Rasulullah (s.a.s)'e gelip sorduğunda Rasulullah (s.a.s.): “Abdulmuttalib ve onun gibi olanlar cehenneme girerler.” buyurdu. (İbn-i Cevzi)

İrfan hocam bunlara kim tebliğ etti Rasulullah onları niçin tekfir ediyor açıklarmısınız...

Biz müslümanlar şunu söylüyoruz...Zahiren şirke küfüre itikat etmiş insanların iç halleri bizi alakadar etmez....Çünkü artık vahiy kesilmiştir...Her ne kadar bazı sapık kimseler bize vahiy geliyor deselerde bu bizim nazarımızda kafirliktir...

Hz.Ömer (r.a) ın şu sözlerini ölçü alıyorum...

«İnsanlar Rasulullah (s.a.s) zamanında vahiy ile gizli hallerinden de sorumlu tutulurlardı. Rasulullah'ın vefatı ile vahiy kesilmiştir. Bugün sizi gördüğümüz amellerinizden dolayı sorumlu tutarız. Bu yüzden kim bize hayır ve adalet gösterirse onu emin sayar ve güvenilir kabul ederiz. Onların gizli hallerini araştırmak bize düşmez. Gizli hallerinin hesabını da ALLAH görür. Bize zahiren fena hal gösterenlerden de emin olamayız. Niyetinin iyi olduğunu söylese bile ona inanmayız
(Buhari)