22 Mart 2012, 11:05
|
Mesaj No:73 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: İslamı kabul ettiğini söyleyip müşrikleri tekfir etmeyenler. Alıntı: Abdulmelik Üyemizden Alıntı
bediüzamanı mezardan kaldırayım gelsin sana müşrik olmadığını söylesin,kendisini savunsun.
mezarıda yok Allahın lanetlikleri ona mezar bile vermediler!
ölmüş allaha hesap vermiş asırlar önce göçmüş savunmasız bir insanı suçlamak ahlaki/vicdani/islami değildir. | ya sayın abim,yapmayın etmeyin,bakın ben daha önceki yazılarımdada izah etmişim ,gerek saide nursi,gerek celaleddini rumi,gerek gazali,abdulkadir geylani ve dahası bunların KİTAPLARINDAKİ ŞİRK lere karşıyım ha bu zatlar hayatta değiller,ve onların FİKİRLERİ BU DUR DENİLEN KİTAPLAR ORTADADIR,ben bu kitaplarına göre değerlendirme yaparım,bu zatların kitaplarındaki şirk olan konuları gerek saide nursi,gerek diğer tasavvuf alimlerinin kitaplarındaki bu tür şirklerini KONU BAŞLIKLARIYLA sizlerle tartıştık,etraflıcada tartıştık bizim karşı çıktığımız fikirlerini verdik,ve günlercede bu böyle sürdü daha sonra siz konuyu kapattınız ve dediniz her kes fikrini yazdı bitti ,bizde saygı gösterdik bu davranışınıza, saide nursi yaşasaydı sizin dediğiniz gibi cevaplardı tabiki,bu fikirler onun kitaplarına veya diğer zatların kitaplarına sokuşturulmuşsa bu zatların zararına olmaz ama onların kendi fikirleriyse,biz bu fikirlere karşıyız demiş ve daha önce açılan konularda bunu neden ,hangi sebeble karşı olduğumuzu yazmışız. Bundan sonrada TEKFİR kelimesini kullanmıyacam,sadece kuranın beyanında günümüze güncelliyecem inşaallah daha net anlaşılacak,ve bu konuda FECR de,Mevlüt abide kendi yazılarında ŞİRK AMELİ OLAN MÜŞRİKTİR,dediler,bende yazılarımda güncelleyeyerek verecem ama TEKFİR demiyecem... Yalnız siz bi soru soracam,doksan dokuz küfrü olan ve bitanede imanına delil olan bi insan bu doksan dokuz küfrünü bırakmadıkça müslüman mıdır,yoksa müşrik-kafir mi.. cennete tek başına gitmek isteseydik,insanlara inandığımız ve onlar için açıklanmış HİDAYETİ bizde batılla karıştırır ve gizlerdik,ben namaz kılan hiç kimsenin müşrik olarak ölmesinden yana değilim... saygılarımı sunuyorum abime...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |