24 Mart 2012, 20:09
|
Mesaj No:44 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
| Cevap: 2012 12.Hafta'nın Misafiri La diyebilmek Alıntı: Müb@rek Üyemizden Alıntı
benimde "la" isimli üyeye bir sorum var; zan da bulunmamak için soruyorum kendisi cevaplasın ki hakkında suizanda bulunup kul hakkına girmeyeyim.
Hangi mezhebe tabiisiniz. veya vahabimisiniz ? | Sayın mübarek,ilk başta size islamdan neyi anladığımı anlatayım kısaca daha sonra meshebimi söyliyeyeim, Alemlerin rabbi olan Rabbimiz,islamı iki temel ilkeye dayandırmıştır.. 1.Dinde ayrılığa düşmeyin.. 2.Topluca dinime sarılın ki kurtulasınız..[bunlar ayetlerle sabit].. meshebe gelince şu ayetler ışığında meshebe bakışım şöyle, RUM SÜRESİ.. 32- Kendi dinlerini fırkalara ayırmış ve kendileri de parça parça olmuşlardır; ki her grup kendi elindekiyle övünüp sevinç duymaktadır. ZUHRUF SÜRESİ..37- Gerçekten bunlar (bu şeytanlar), onları yoldan alıkoyarlar; onlar ise, kendilerinin gerçekten hidayette olduklarını sanırlar. ENAM SÜRESİ..159- Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir. Mubarek bey,benim için İmam,hanifi,maliki,şafii,hanbel Allah bunlardan razı olsun sevdiğim saydığım baş tacım alimlerdir,ve bu alimler kendi dönemlerindeki Allahın hükmüyle hükmetmeyen sultan [halifelerle] vefat edinceye kadardamücadele etmişlerdir ve ben bunların arasınıda ayırmıyorum,hepsininde fikirlerine baş vuruyorum TEKLİT DEĞİL TAHKİK ediyorum,ve aynısınıda muhammed bin abdul vehhab içinde düşünüyordum ...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |