Durumu: Medine No : 16991 Üyelik T.:
29 Şubat 2012 Arkadaşları:1 Cinsiyet: Mesaj:
12 Konular:
2 Beğenildi:6 Beğendi:4 Takdirleri:34 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Cevap: Ya tayyip ve helal ye ya da aç kal !!! Hydrogenated Vegatable Oil (Hidrojene edilmiş bitkisel yağ)
Margarinler zikri geçen katkı maddelerinden daha büyük tehlike arz eder. Margarin ve bitkisel katı yağları içeren krakerler, kuru pasta, bisküvi, pasta ürünleri, salata sosları, ekmek tüketmeyin!!! Çünkü hidrojene edilmiş bitkisel yağları yapmak için kullanılan proses, kalp rahatsızlıklarını ve şekeri teşvit eden trans yağlarını husule getirmektedir. E 102 Tartrazin
Renklendirici. Kekler, puding, toz krema, çorba, meyveli yoğurt, ilaç kapsüllerinde, kek karışımlarında, şekerlemeler, konserve sebzeler, peynirler, sakızlar, sosis, dondurma, portakallı içecekler, tatlı, reçel, unlu gıdalar, çerez, konserve balık, hazır çorbalar, alkolsüz meşrubatlar ve ketçap gibi gıdalar tartrazin içerirler. Kurdeşen veya astım ataklarına neden olabilir. Troid tümörü, kromozon hasarı, hiperaktivite ve aspirin duyarlılığına sebep olabilir. Migren, bulanık görme, kaşıntı, morarmış deri benekleri oluşabilir. E 133 Blue 1 ve Blue 2 (Brilliant blue FCF)
Renklendirici. Sentetik kömür katranından üretiliyor. Mandıra ürünleri, tatlılar, içeceklerde kullanılır. Farelerde beyin tümörüne sebep olmuş. E 127 Red 3 (Erythrosine)
Renklendirici; kiraz ve vişne, konserve sebze, muhallebi, tatlı, pasta, bisküvi ve çerezlerde kullanılır; ışığa karşı duyarlılığa ve troid hormonu seviyesini arttırıp hipertroidism’ e neden olabilir; farelerde yapılan çalışmada troid kanserine neden olduğu saplanmıştır. E 110 Yellow 6 (Sunset Yellow, FCF, Orange Yellow S)
Renklendirici; sentetiktir; unlu gıdalar, pasta, tatlı, çerez, dondurma, içecek ve konserve balık, hazır çorba ve bazı şurup cinsi ilaçların üretiminde kullanılır; yan etkileri kurdeşen, rinit (burun akması), burun tıkanıklığı, alerji, hiperaktivite, böbrek tümörü kromozom hasarı, karın ağrısı, bulantı ve kusma, hazımsızlık ve iştahsızdır.
Bunların yanında bir de Karmin (E 120:Kokonial) vardır.
Karmin, bir böceğin dişilerinden veya yumurtalarından çıkarılan boya pigmentidir.
Kozmetikte, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta renklendirici olarak, gıda da reçellerde, marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, meyve sularında, kolalarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerleme, toppinglerde, süt ürünlerinde kullanılır.
Kozmetikte, saç ve cilt bakım, rujlarda, pudra ve allıklarda alerjik reaksiyonlara neden olur. (Hanefi fıkhına ve Musevilere göre haram)
Museviler kadar kursak emniyetine sahip değiliz.
|