Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Nisan 2012, 01:03   Mesaj No:32

Yitiksevda

Medineweb Emekdarı
Yitiksevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Yitiksevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2
Üyelik T.: 10 Nisan 2008
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Erkek
Memleket:MALAZGIRT
Yaş:47
Mesaj: 5.077
Konular: 295
Beğenildi:126
Beğendi:24
Takdirleri:153
Takdir Et:
Standart Cevap: 18.Haftanın Misafiri Yitiksevda ^^

9-Kuranın taadüdü zevcad hakkındaki düşünceleri nelerdir? ne hikmetse müslümanlar bu konuyu Allah rızasını kazanmak için yarıştalar.size göre bu yarışmaya katılmalımıyız? dünya kadınları babamızın çiftliğimi olmalıdır? kıl beşi al dördü bak cenneti bile gördü(ferdi ra).

Eğer yetimlere karşı adil davranamamaktan korkuyorsanız, o zaman, size helal olan (diğer) kadınlardan biri ile evlenin -(hatta) ikisi, üçü veya dördü (ile); ama onlara adil bir tarafsızlıkla muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, o zaman (sadece) bir tane ile- yahut meşru şekilde sahip olduklarınız ile (evlenin). Bu, doğru yoldan sapmamanız için daha uygundur.
(Nisa-3)

İslam taaddüdü zevcatı büsbütün kaldırmadan sınırlarını çizmiştir o sınırda ‘’Adalettir’

Ne kadar isteseniz de eşlerinize adaletle davranmak elinizde değildir. Dolayısıyla diğerlerini dışlayarak ve onları kocası hem var hem de yokmuş gibi bir durumda bırakarak (içlerinden sadece) birine yönelmeyin. Ancak her şeyi yoluna koyar ve Ona karşı sorumluluğunuzun bilincinde olursanız, bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır.
(Nisa-129)

İmam Ali bu hususta şöyle buyurmaktadır…

"Kur'anı Kerimde: Önce iki, üç, dört kadınla evlenilebileceği bildiriliyor. Fakat, bunların arasında adalet yapılmasından endişe edildiği takdirde, yalnız tek bir kadın alınabileceği ilâve olunuyor.

Ayeti Kerimede ehemmiyetli olan 'adalet' kelimesidir. Bu kelimenin ehemmiyeti, İslâm mütefekkirlerinin gözünden kaçmamıştır. Adalet anlayışı, yalnız ev ihtiyacında müsavat değil, aynı zamanda muhabbette de, hürmette de müsavatı ifade etmektedir. Halbuki duyguda adaleti gözetmek, eşitliği sağlamak, hemen hemen imkânsız olduğu gibi, Kur'anı Kerimin bahsetmiş olduğu bu müsaadeadeta men derecesinde bir müsamahadır.''

Taaddüdü zevcatı büsbütün bir fena örnek değildir.Normal durumlarda bir kaide olmayıp anormal durumlarda uygulanabilir bir örnektir.Ahlaka aykırı bir tarafı yoktur Kur’an böyle bir ahlaksızlık olsa idi müsaade etmez ve kesin emir ile bir ile sınırlar idi …Şimdi feminist düşünce ile hareket eden Bayanlar beni kınayabilirler lakin Kur’anın cevaz verdiği bir hususta kınayıcıların kınamasından korkmam…
__________________
Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır .

-İmam Ali- (a.s)