Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2012, 16:29   Mesaj No:137

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Memleket:ANKARA
Yaş:56
Mesaj: 6.107
Konular: 546
Beğenildi:1004
Beğendi:221
Takdirleri:9161
Takdir Et:
Standart Cevap: medineweb kıssadan hisseler arşivi (1)

MusabBınumeyr kardeşim

Birileri iyi niyetle insanlara bir nevi tebliğ yapalım diye skeç oluşturmuşlar. Bu skecin dayanakları olması lazım.Bu yapılırken bazen hatalar yapılabiliyor.Bunda art niyet aramıyoruz. Ama skecin içinde Allah buyurmuştur diye bir ifade geçiyorsa bunun muhakkak bir ayette karşılığı olması lazımdır. Yoksa Allah adına konuşmak ya da Allah adına yalan uydurmak gibi bir durumuma düşülebilir mazaallah.Bu konuya dikkat edilmesi edilmesi için yazdım iletimi.Zaten bu skeci sen yazmadın, birileri yazmış ve sahnede de oynamışlardır. Bizler bir yerden alıntı yaparken daha dikkatli olmamız gerektiğini belirtmek isterim.

Kabir ile ilgili rivayetleri Kur'an'da bulamıyoruz. Bazı hadislerde geçer.


5460 - İbnu Ömer radıyallahu anhümâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Sizden biri ölünce, kendisine akşam ve sabah (cennet veya cehennemdeki) yeri arzedilir. Cennet ehlinden ise, (yeri) cennet ehlinin (yeridir), ateş ehlinden ise (yeri) ateş ehlinin (yeridir). Kendisine:
"Allah seni Kıyamet günü diriltinceye kadar senin yerin işte budur!" denilir."
Buhârî, Cenâiz 90, Bed'ü'l-Halk 8, Rikâk 42; Müslim, Cennet 65, (2866); Muvatta, Cenâiz 47, (1, 239); Tirmizî, Cenâiz 70, (1072); Nesâî, Cenâiz 116, (4, 107).

Başka bir hadiste de "Kabir cennet bahçelerinden bir bahçe ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur" rivayet edilir. Bu iki hadisi birlikte düşündüğümüzde dünyadan iman ile göçen kimselerin kabir hayatı rahat olacak ama küfür üzere ölenlerin kabir hayatı sıkıntılı olacaktır.
Ağlamak ile ilgili rivayetlere gelince; insan hayatında Allahı hesaba katmadan bir hayat yaşamışsa ve hayatında islamın emareleri görünmüyorsa o kişinin bir göz yaşı dökmesiyle cennete gitmesi gibi bir durum olmaz.Kimlerin cennete gideceğini ve kimlerin cehenneme gideceği ile ayet ve hadislere bakarsak, cennetin o kadar da kolay olmadığını görüyoruz.

Skece tekrar gelirsek;
Münker ve Nekir'in sorularından öğrendiğimize göre MEVTA ne Rabbini ne Peygamberi tanıyor,ne kitabını tanıyor ne de hayatında namaz kılmamış bir kimsedir.
Hadislere baktığımızda özellikle "Allah korkusuyla gözyaşı dökmek" ifadeleri geçiyor. Bunu da Allah bilmeyen, peygamberi tanımayan, kitabı bilmeyen ve namazı kılmayan insanların dökmesi mümkün değildir.
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla