Alıntı:
Kürt_Mücahide Üyemizden Alıntı
bir soru da ben soracağım. mezheplerin vukuundan önceki selefiler dediğimiz,peygamber sonrası dönem,ashabı kiram ve bir kısım tabiiler olarak bilinmektedir.en doğru islami yorum Peygamberi görüp yaşayanlardır kuşkusuz.şu an yaşayan islami düşünceler içerisinde,bu düşünce diğerlerine göre çok sönük kalmaktadır.bizlere selefilik hakkında detaylı bilgi verirmisiniz? |
Allah razı olsun Bacım...
Selefiyye, olarak adlandırılan ekol Ashab tabiin ve tebei tabiin gibi Allah resulünün yaşadığı asra en yakın kişiler ve takipçileri olan Âlimlerdir. Bidatlerden uzak dinin aslına dönmeyi savunurlar. Selefilik akımı sönük değildir ama Suudi Amerika başta olmak üzere birçok ülkede selefi düşünce akımı ileri derecededir.Selefi olarak isim vermek gerekir ise Bu ekolün ilklerinden olan Hasan El Basri Ahmed Bin Hanbel İmam İbni Teymiye,Muhammed bin Abdulvehhab ve benzeri alimler…
Ülkemizde ise Selefi olmayıp tekfirci olan kesimleri mevcuttur. Selefilik genel anlamda özgürlükçü bir yapıya sahip iken ülkemizde Tekfir furyası tarafından hapsedilmiş bir düşünce olarak yansıtılmakta Özü ile bugün anlaşılan Selefi akımı çok farklı kulvarlardadır. Bugün ülkemizde kendilerine selefi diyen akımın hemen her ortamda dillendirdiği birinci madde Harici mantığı ile yaklaşılan ‘’El Hukmu Lillah’’ (Hüküm Allah’ındır) ayetleri ile yola çıkarak oy verenleri parlamentoya girenleri ve bu oy vermeye cevaz verenleri Tekfir etmek ile meşguldürler. İlmi boyutu bir kenara bırakılmış sloganik söylemlere dönüşmüştür.
Allah Resulü ile birlikte Allah’ın dininin yayılması yaşanması gayesinde olan Sahabelerim dediği üstün nitelikleri ile Kur’anı anlayan ve kendilerinden sonra gelen nesillere aktaran İlim deryalarından faydalanarak bizleri aydınlatan hurafe ve bidatleri reddeden tüm Âlimleri selefi Âlimler olarak anlamak hiçte yanlış bir tanım olmaz.