Konu Başlıkları: Teheccüd Namazı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mayıs 2012, 23:07   Mesaj No:4

Esma_Nur

Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 582
Beğenildi:4826
Beğendi:6503
Takdirleri:25958
Takdir Et:
Standart Cevap: Teheccüd Namazı

Şeytan kadar çalışkan olabilmek...

Son birkaç gecedir uykuyla aramın olmaması birçok şeyin idrakine varmama vesile oldu.

Öncelikle; hastalıklar, ağrılar, sıkıntılar -eğer istenirse- avantaja çevrilebilecek çok özel anlara ev sahipliği yapabilirmiş, bunu gördüm. Örneğin; bir rahatsızlıktan dolayı uyuyamıyorsanız teheccüt namazı kılabilir, kitap okuyabilir, evde birikmiş ve ertelediğiniz işleri yapabilirsiniz. Böylelikle gecenize de, gününüze de bereket katabilirsiniz.

Bu düsturu oğlumu 2 ay boyunca anaokulu kapısında beklerken yaşamıştım. Sıkıntılı adledilebilecek bir dönemi avantaja dönüştürme yolunda büyük bir adım atmış, oğlumun sınıf kapısının önünü mesken tuttuğum o günlerde günde 200-300 sayfa kitap okuyup, ciddi bir birikim yapmıştım. Böylelikle hem annelikten taviz vermemiş, hem de bu sürecin sancısını keyfe dönüştürmüştüm.

Ayrıca tefekkür denizlerine dalmak için en iyi zamanların gün uyurken olduğunu söylemek yanlış olmaz sanıyorum. Bırakın dış dünyadaki güzellikleri, gece olduğunda çocuğunuza, eşinize ve hatta kendinize nakşedilmiş esmaları doyasıya içinize çekebiliyorsunuz.

Tabii herkesin uyuduğu, hatta uykunun bile uyduğu zamanlarda dua etmenin de keyfi bir başka oluyor. İnsanın Rabbiyle sanki başbaşaymış gibi hissedebildiği, duanın işlerin arasına sıkışmadığı bu özel zamanları kaçırmamak gerekiyor. En azından bir sebepten ötürü uykusuz kalıyorsanız, bu dönemi avantaja dönüştürebilmek...

Dedim ya, uykusuzluk birçok gerçeği tekrar fark etmeme vesile oldu...

Bir diğer farkındalığım da şeytanın uyumadığıydı.

Uyumadığı ve durmadan işine devam ettiği...

Aslında bir noktada takdir etmek lazım bence!

Düşünsenize, birçoğumuzun beceremediğini itinayla beceren bir varlıktan bahsediyoruz sonuçta!

Birçoğumuz doğruluğunu, faydalarını bildiğimiz halde yapmamız gerekenleri yapmaya erinirken, o hiç durmadan, gece-gündüz demeden inandığı yolda koşmaya devam ediyor. "Bir kişiyi bile kandırsam kardır" mantığıyla her işimize karışıp, zihinlerimizi bulandırıyor. Hem de biz aynı hassasiyeti kendimiz için bile taşıyamıyor, kendimize bile söz geçiremiyorken...

Sizler de fark etmişsinizdir.

Gece uykunuz kaçtığında eğer yataktan kalkıp bir işle meşgul olmazsanız, zihniniz size oyunlar oynamaya başlar. ( Tabii oyun oynayan zihniniz mi tartışılır )

Stresleriniz, sıkıntılarınız, kaygılarınız, unutmak istediğiniz kötü anılarınız bir bir karşınızdadır. Sizin bile hatırlamadığınız hatıra sandıklarının kapağı öylece açılıvermiştir.

Düşününce şeytan için bulunmaz bir fırsat içindir iç seslerin en yoğun duyulduğu gece vakitleri... Sizi yatıştıracak, "düşünme bunları" diyecek, teselli verecek herkes uykudayken en acımasız darbelerini yapıverir. Yumuşak karnınızı sizden bile iyi tespit etmiştir çünkü. Zaaflarınızı sizden iyi bilmektedir. Bu yüzden Felak Suresi'nde Rabbimizin dikkat çektiği gibi "düğümlerimize" üfler de üfler...

İşte bu noktada bir karar vermeniz gerekir:

Ya şeytanın size üflediği vesveselerle gecenizi iyice heba edersiniz ( ve hatta gününüzü de ), ya da kalkar abdest alır ve geceyi farklı kılarsınız...

Şeytanın çalışkanlığına ve bitmeyen azmine karşı, kulluğunuzu ortaya koyarsınız...

Bazen düşünüyorum da, fark ortaya koymak sanıldığı kadar zor değil aslında. Hem dünyamız için, hem ebedi hayatımız için fark oluşturmak 2 rekat teheccüt basitliğinde...

Yalnız bir tek soruya yanıt vermemiz gerekiyor önce;

Gerçekten farklı olmak istiyor muyuz?

Fark oluşturmak...

Kendimiz ve çevremizde bir iz bırakmak...

Mazaretler çok...

Keşkeler, yapamamlar çok...

Peki, ya yapabileceklerimiz?

Artık bir karar verelim;

Başta kulluğumuz olmak üzere, insanlığımızı, anneliğimizi, eşliğimizi, dostluğumuzu hep bir mazerete mi kurban vermek istiyoruz?

Sahi, bizler şeytan kadar çalışkan olabiliyor muyuz?

Yoksa olmak mı istemiyoruz?

Not: Teheccüt namazının, duanın, okunan Kur'anın uyku ilacı tesirini yaptığını da hatırlatmak gerek. Malum "birileri" hayır iş yapmamanız için elinden geleni yapıyor. Bu yüzden abdest uykumu kaçırır diye düşünmeyin. Abdest ve namazdaki uyku etkisini siz de keşfedin

Hatice Kübra Tongar

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....