Müminler bir birleri için mağfiret (bağışlanma) dileyebilir. Ama onlar için tevbe edemez. Çünkü tevbeyi kişi kendi eder ve kabul edecek de Allah Tealadır. Kişiler dualaşırlar ama tevbeleşemezler. Bu ayette de Allah Rasulunun duasından bahsediliyor.
Seneler önce yurt dışından gayri müslim bir bayanla tanışmıştık kanser hastası ve bir arayış içinde durumunu bizlerle paylaştı. Tatmin olamadığım bir inanç içindeyim küçüklüğümden beri kliselere bağlı dindar kesime ait bir ailenin kızıyım dedi ama içimdeki inancı bu zamana kadar doyuramadığını dile getirdi bizde ilmi bilgisi kuvvetli olan biriyle tanıştırdık ilk sorusu o kadar muhdeşemdiki yönlendirilen abiye ilk sözü şu oldu Allah c.c. kimdir bana anlatırmısın ? ve devam etti küçüklükten beri karşımda tam bir Tanrı kavramı yok ama içimde ona karşı bir sevgi var tam ona yönelecekken karşıma şak İsa (a.s.) çıkıyor dedi kafam karışıyor Tanrımı isamı diyorum dedi .Abi anlattı kısa kısa zaman dilimlerinde ve Liz hanım dolu dolu gözleriyle müslüman oldu ismini değiştirdi ailesi yakınları sırt döndü şu an Türkiyede parmak ısırtacak bir imanla yaşıyor ..Çoğu yurt dışındaki insanların bıkıp yorulduğu noktada U dönüşüyle müslüman olup araştırıp yaşarken bizler gerisin geri gidiyoruz sanki yaptığım bu yorum kimseye cvp değil ortalık karışmasın sakın
tüm samimiyetimle art niyetsiz yazıyorum medinewebde yazılan yazıların ve verilen cvpların çokları benim hayatımda çoğu şeylerin bilincine varmama vesile oldu Fecr hocama katılıyorum tevbe alınmaz edilir ( Bende bir zamanlar almıştım
ama artık tövbe ediyorum emanet birşeymiş gibi ablalarımdan almıyorum ) yukarda yazdığım yaşanmış bir hayat öyküsü diyeyim Liz hanım bile karmakarışık inanç içinden doğru yörüngeyi bulmuşsa bizlerinde bulması bilmesi lazım .İlim sahibi insanlara sevgimiz saygımız sonsuz ama kalpler aracısız Allaha c.c. açılınca daha muhdeşem mutmain oluyor ...