Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Mayıs 2012, 01:20   Mesaj No:9

Mevlüt HÖNÜL

Medineweb Aktif Üyesi
Mevlüt HÖNÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mevlüt HÖNÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 18779
Üyelik T.: 20 Mayıs 2012
Arkadaşları:6
Konular: 93
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:32
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İslam Dininde Ekoller (Mutezile-Şia-Ehli Sünnet-Vahhabi)

aslıı

şianın ifk hadisesiyle alakası şia hz aişeye atılan iftirayı dogruluyo yani 18 ayeti yoka sayıyo alaka budur abim araştırırsanız bunu görebilirsiniz inşallah ayrıca hz aliyi peygamber boyutunda gösteriyolar hz aliyi çoook severiz fakat peygamber dendimi iş başkalaşır bu konuda bi bilginiz vardır sanırsam açarmısınız biraz ...

Şianın gulat kesimleri mevcuttur İmam Ali hususunda aşırı yücelten kesimler vardır.Şia kendi içerisinde yanlış değilsem on iki on üç gruba ayrılır bunların içerisinde en makul görüş belirtenleri yani sünni anlayışa yakın olanları ...

Caferilik; İmam Cafer'i Sadık'ın adını taşıyan mezheptir.
Zeydilik; İmam-ı Zeynel Abidin'in oğlu Zeyd bin Ali'nin adını taşıyan mezheptir.
İsmaililik; İmam Cafer'i Sadık'ın büyük oğlu imam İsmail'in adını taşıyan mezhep.

Bunun dışında kalanlarda çok büyük yanılgılar vardır ismini verdiklerim caferilik,zeydilik,ismailiye görüşlerinde elbette ifrat ve tefrit boyutunda görüşler mevcuttur Hz Ömere Hz Ebubekire Hz Osmana küfredenleri bile vardır bu onların kendi aymazlıklarıdır Yanlıştır hatadır edepsizliktir Ha şunuda belirteyim Hz Osmanın şahsına asla dil uzatmam Zühd ve Takvada üstündür siyaset ehli değildir derim Siyasetini eleştiririm. Çünkü onun mütevazi kişiliğinden yararlanan fırsatçılar onun döneminde onun Mührünü kullanarak ondan habersiz iş yapacak kadar ileri gitmişlerdir Allah kendisinden razı olsun Rıdvan beyatı ayetinin nuzül sebebi Hz Osmandır ....

mutezile görüşünü yani kul kendi fiilini kendi yaratır görüşünde sizinle aynı kanıda degilim çünkü yaratmak oldurmak allaha mahsustur degil mi eger ben buraya yorum yapıyorsam bunu allah yaptırıyo evet allahın izniyle ben düşünüyorum yazıyorum ama bunları allah bana yazdırıyo allah düşündürüyo onun dilemesiyle

İşte ablam bu anlayış yanlış kader inanışından ötürü geliyor.Ben buraya yazmasan Allah niye bana yazdırsın o zaman yanlış yazacağım cümleleride Allahmı yazdırıyor olacak istişare ediyoruz sadece fikir alışverişi...