Cevap: Yıllar sonra öğrendim ki !! *Her büyük başarının, bir zamanlar imkansız diye düşünüldüğünü öğrendim. *Hayattaki en büyük çözümün neyin önemli olduğuna karar verip gerisini bir kenara bırakmak olduğunu öğrendim. *Büyük riskler almadan kahraman olunamayacağını öğrendim. *Değerli olan hiçbir şeyin, hayatta mücadelesiz kazanılmadığını öğrendim. *Gerçekleşmemiş hayallerin sızısının, acıların en kötüsü olduğunu öğrendim. *Ne kadar kısa olursa olsun, her yüzyüze karşılaşmanın ardında birşeyler bıraktığımızı öğrendim. *Bir gencin en büyük korkusunun, kalbinin kırılması olduğunu öğrendim. *İlk gençlik yıllarının keder, şaşkınlık,ıstırap ve aşktan ibaret olduğunu öğrendim. *İyi kalpli olmanın,mükemmel olmaktan daha önemli olduğunu öğrendim. *Bir kurbağanın ne kadar uzağa zıplayabileceğini görünüşüne bakarak anlayamayacağımı öğrendim. *Tepki göstermenin düşünmekten çok daha kolayımıza geldiğini öğrendim. *Yaşamın kimi zaman insana ikinci bir şans tanıdığını öğrendim. *Sevdiklerimizden daima sevgi dolu sözcüklerle ayrılmamız gerektiğini öğrendim. *Küçük kararları aklımla , büyük kararları ise kalbimle almam gerektiğini öğrendim. *Zor dönemlerden yıkılmış yada güçlü çıkmanın benim elimde olduğunu öğrendim. *Hiçbir iyiliğin önemsiz olmadığını öğrendim. *Sevmek ve sevilmenin dünyadaki en büyük neşe kaynağı olduğunu öğrendim. *Bir iyiliği hatırlamak kadar, bir kötülüğü unutmanında önemli olduğunu öğrendim. *Dolu bir hayatın, ne kadar yaşadığınla değil, ne kadar iyi yaşadığınla belirlendiğini öğrendim. *İyimserlerin kötümserlerden daha uzun yaşadığını öğrendim.Ben de bir iyimserim. *Aşkın kalbimi kırabileceğini ama buna değer olduğunu öğrendim. *Mutluluğun parfüm gibi olduğunu öğrendim. kendinize bulaştırmadan başkasına veremiyorsunuz. *Başarıya çıkan bir asanaör olmadığını öğrendim. merdivenleri tırmanmak zorundayız. *Bir insan hakkında acele karar vermenin, insanı kimi zaman çok hoş raslantılardan ve ömür boyu sürebilecek harika bir ilişkiden mahrum edebileceğini öğrendim. *İnsanın inandığı şeyler uğruna savaşması gerektiğini öğrendim. *Dostlar olmadan tatmin edici bir hayat olamayacağını öğrendim. *Mutlu olmak için başkalarına güvenirsem sonsuza dek hayal kırıklığına uğrayacağımı öğrendim. *Hergün birisine dokunmak gerektiğini öğrendim.insanoğlu , elele tutuşmaya, sıcak bir kucaklamaya ya da sırta dostça bir şaplağa, yani insanca bir temasa muhtaç. *Sevginin çok iyi bir yatırım olduğunu öğrendim.kime verilirse verilsin,büyük kar payları bırakıyor. *Güzel bir duygunun paylaşıldığı zaman daha da güzelleştiğini öğrendim. *Şansı fazla zorlamamak gerektiğini öğrendim. emin oynamalı ve merdivenin altından geçmek yerine merdivenin yerini değiştirmeli.