Konu Başlıkları: Zikrin adabı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Temmuz 2012, 19:49   Mesaj No:11

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zikrin adabı

Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Sayın muallime,ikimizin ortak düşüncesi şu ALLAH KENDİSİNİN ZİKR edilmesini buyuruyor kuranda,anlaşamadığımız noktada şu,ZİKRİN NASIL YAPILMASINDAKİ ADAB,,,

Size sorum şu,Allah kendisinin zikredilmesini buyurduktan sonra bu ZİKRİN NASIL YAPILDIĞINı beyan etmeyip İNSANLARI SERBEST Mİ BIRAKMIŞ,YOKSA ADABINIDA GÖSTERMİŞ MİDİR,sizinle anlaşamadığımız ZİKRİN ADABIDIR,....BANA TARİKAT VE TASAVVUFÇULARIN ZİKİR YAPTIĞI GİBİ RASULULLAHINDA ASAHABINDA BİRLİKTE OTURUP KAFA SALLAYARAK YAPTIĞI ZİKRE ÖRNEK VEYA RASULULLAH VE ASHABI NASIL ZİKİR YAPARDIYI VEREBİLİRMİSİNİZ...
peki zikir edilmesini kabul ediyorsanız sorun yok demektir.Adabı konusunda herkes serbesttir.İster ayakta ,ister oturarak, ister yan yatarak ,ister tefekkür ederek,ister islamı yaşamaya çalışarak ,ister iyilik ederek zikredebilirler.
Zaten adab diyoruz farzı vacibi nedir demiyoruz.
Dikkat ederseniz ben (kafa sallayarak şiş batırarak )böyle bir zikirden bahsetmedim.
Yalnız size bir hatıramı anlatmak isterim..

Avrupa camilerinden bir camideyiz...
Belli vakitlerde çanların çaldığı bir ülke düşünün..Müslümanlar garib ve mahzun...
Mübarek bir gece..
İnsanlar hınca hınç camiyi doldurmuşlar....Cami büyük ...Türkiyedekilere benzemiyor....Caminin tavanında gökyüzünü görecek camlar var.....Hoca sohbeti yaptı ve zikre geçildi, benim için ilk...Zikir çeşitli dualardan sonra iki kelime etrafında dönüyor...ALLAH....LAİLAHE İLLALLaH...Bütün insanların gözü kapalı Cami inliyor ALLAH ALLAH,
ve okadar muhteşem bir tesirki size izah edemem..Sanki arşı alaya semaya karışıyor sesler....O videolarda gördüğünüz sapıklıklardan eser yok ...Zikir yavaş ama tempolu...Heryerden Allah Allah sesleri,Sadece Rabbini düşünüyorsun...Sadece Ona daha yakın olmak istiyorsun...Muhteşemdi...Yani bu zikrin nesi yasak olabilir.