Konu Başlıkları: Zikrin adabı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Temmuz 2012, 06:29   Mesaj No:13

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Cinsiyet:Anne
Mesaj: 874
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Zikrin adabı

Camideki insanların mübarek bir gecede toplanıp zikir yapmalarını yanlış bulmuşsunuz,olabilir Rabbim çeşit çeşit insan yaratmış herkesin aynı minvalde düşünmesini bekleyemeyiz.Ama ben biliyorum ki hristiyan tasallutundan ,tesirinden ,onların içinde çoluk çocuk kaybolmaktan korkarak camilere dolan bu insanlar eğer bu cami sohbet zikir ve tabiki en başta ilim meclislerinden uzak kalırlarsa kendilerini meyhane yada barlarda yada bilimum yerlerde bulacaklardır ,Çünkü bu saydıklarım Müslümanların tek sığınaklarıdır.

Ebû Sâide’l- Hudrî’den gelen bir rivâyette Allah Rasûlü birgün halka teşkil etmiş bulunan bir topluluğun yanına vardı. Onlara niçin böyle oturduklarını sordu? Onlar da: “Kendilerine başta İslâm olmak üzere pek çok nimetler veren Allah’ı zikretmek için bir araya geldik­lerini anlattılar.” Peygamberimiz tekrar: “Siz gerçekten sadece Allah’ı zikretmek üzere mi toplandınız?” diye sorunca sahâbîler: “Vallâhi sa­dece bu maksadla bir araya geldik” diye yemîn ettiler. Bunun üzerine Hz. Peygamber aleyhisalâtü vesselâm: “Sizi itham ettiğim için üste­lemedim. Cebrail bana: Allah’ın sizinle meleklerine iftihar ettiğini haber verince ben de sizin ne ile meşgul olduğunuzu tam olarak an­latmak istedim” buyurdu.(müslim)

Zikrin efdâli kelime-i tevhiddir. İşte bu tevhidin, bu idrâkin ve bu teslimiyetin müktezâsı da âyet-i kerîmenin bu hitab-ı ulvîsi karşı­sında müminin acz ve noksanını hissedip, her hâlükârda Hâlık Teâlâ’yı zikretmesi, kulluk vazifesini layıkıyla ifa etmeye say’u gay­ret etmesi, şükretmesi ve hülâsa, huzur ve sükûna erip, mücessem bir edep hali iktisab ederek visâl-i ilâhîye’ye nail olmasıdır. Bunun için de yapıla­cak olan şey şudur: Kavlen, fiilen, zâhiren ve bâtınen âdâb-ı nebîye temessük etmektir.(Uymaktır.)

lailahe illallah'ı hayatımıza uygulayalım derken, Allahtan başka kanun koyucu derken /acaba şeriatle hükmetmeyen devlet başkanı başbakandan falanmı söz ediyorsunuz?Bu taguti düzene oy vermeyiz diyenler falan. Burada da (Medinewebte)böyle söylemlere rastladım.Eğer öyleyse ben bu fikirde olan insanların çocuklarını neden okula gönderdiklerini merak ediyorum.Bu kadar yetsin ben sizi anladım sizde beni.
__________________


Alıntı ile Cevapla