Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Temmuz 2012, 11:01   Mesaj No:22

muhsin iyi

Medineweb Üyesi
Durumu:muhsin iyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14028
Üyelik T.: 31 Temmuz 2011
Arkadaşları:5
Konular: 88
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır

Ayrıca kafan yine cima, Cüppeli Ahmet Hoca gibi konulara takılıyor. Benim onunla bir alakam yok. Yani rabıta bir teknik. Çeşit çeşit uygulamaları oluyor. İnan ben bu tekniği cimada hiç uygulamadım. Aklıma bile gelmedi. Cüppeli Ahmet Hoca ve tarihte onun gibi düşüneneler uygulamışsa ne diyebilirim. Sonuçta bir tercih meselesi. Çünkü cima mubah bir şeydir. insanların zevkleri söz kousudur. nefis cima sırasında başka kadınları hayale kadar kayabiliyor. Bu da şüpheli, hatta kanımca haram bir durum. Ama insan kendisini şeyhin yerine koyup (telebbüsü rabıta) hanımı ile cima yapıyorsa bu çok masum bir şeydir. Sonuçta başka bir namahrem kadınla cima yapmıyor. Hayalen kendisini şeyhin yerine koysa da bunun nedeni şeytanların ilişkide bulunabilme riskidir. Büyük laf söyleme. Şeytanların cimaya ortaklığını bilmiyorsan sus. Allah büyük laf konuştuğunda seni imtihan eder. Öyle bir evlat verir ki şeytanların ortaklığı ile nasip olmuştur. Buna da sadece Allahın veli kulları ile alayların, küçük görmelerin neden olur. Benden söylemesi. Ama rabıta gibi tasavvufi kavaramları böyle sağa sola sündürmeler, Cübbeli Ahmet Hoca ile cima ile ilişkilendirmeler hoş değil. Yani biraz üzüldüm doğrusu.