Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
| Cevap: Rabıta, Rabıta Nedir, Rabıta Hak mıdır, Rabıta Nasıl yapılır
1
Rabıta bağ demektir. İki şeyi birbirine bağlamak. Tasavvufta müridin şeyhi hayal etmesi ondaki feyze, nura, nisbete müşteri olmasıdır. Rabıtanın pek çok şekli vardır. En güçlüsü telebbüsü rabıtadır. Bu rabıtada mürid kendisini şeyh farz eder, onun şeklini vücuduna sokar. Artık kendisi değil, şeyh vardır. Ama sofiler rabıtada genellikle şeyhlerini karşılarında yüksek bir tahta oturmuş surette canlandırırlar.
Gerçekten rabıta için açık bir nas (Kuran-ı Kerim ayeti) olmadığı gibi peygamber döneminde böyle bir uygulama da yoktu. Zaten ehli tasavvuf da rabıtanın bir ibadet biçimi olmadığını, bir sevgi tezahürü ve manevi ilerlemede bir teknik olduğunu belirtmektedirler. Tevillerle yeni bir ibadet tesis etmek dine bidat koymaktır. Zaten ehli tasavvuf, özellikle Nakşibendîler bu konuda çok hassastırlar. muhsin iyiden alıntı..... CEVAB...Yazınıza parça parça cevap verip sonundada toparlayacam inşaallah,şimdi siz rabıtanın ibadet olmadığını ,kuranda ve peygamberin hayatında olmadığını söyledikten sonra halen kuran ve peygamberin hayatında olmayan bi tekniğe NEDEN İHTİYAÇ DUYUYORSUNUZ,Ayrıca siz tasavvuf dininin olmassa olmazlarından olan RABITAYA yeni bi anlam[teknik] deyip bunu hak mış gibi göstermeniz,tıpkı şunun gibi olur örneğin bede kalksam MATARYALİZMİN aslında ALLAHTAN BAŞKA İLAH OLMADIĞINI,İLAH YALNIZ ALLAHTIR demek olduğunu söylesem ,benim mataryalizme yaptığım tanımla mataryalizmde bak İSLAMA UYUYOR olurmu,veya karpuza karpuz,kavuna kavun denir dünyanın neresine giderseniz gidin karpuzun hangi dilde ismi neyse onu söyleyin ordaki insanlar KARPUZU ANIMSAR,siz kalkmış BEN KARPUZ DİYİYORUM AMA İNSANLARIN BUNU KAVUN ANLAMASINI İSTİYORSUNUZ,sayın muhsin iyi mataryalizmin tanımını ben değil,mataryalistlerin doğuşundan bu yanı nasıl bi tanımla çıkmışsa halende o tanım üzere anlarsak doğru,karpuzunda,kavununda aynen kendi tanımlarıyla anlaşılırsa doğru,RABITANINDA KENDİ ANLAMIYLA DOĞRUDUR SİZ BUNA YENİ Bİ ANLAM YÜKLEYEMESSİNİZ,Şanı yüce rabbimiz kuranı mübinde bizden önceki yahudi ve hırıstiyanları KELİMELERLE OYNADILAR,ve böylece kafir oldular vurgusunu unutmamak lazım... Rabıta tasavvuf dininde ruhların aksiyonlaşması ve ruhlar arası hertürlü bilgi, istek ,arzu duygu, alışverişinde olma halidirki, BUDA İSLAMA GÖRE SAPIKLIKTIR,tıpkı,tasavvuf dininin alimlerinin kendi kitaplarında ele aldığı bilginin kaynağı RASULULLAHIN AĞIZLARINA TÜKÜRMESİ VEYA RASULULLAH İLE GÖRÜŞÜLÜP ÖYLE KAYDA ALINDIĞI FALAN BU TÜR BİLGİ ALINDIĞI,VEYA HZ ALİYLE,VEYA BAŞKA SAHABELERLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ,BAZENDE O KADAR İLERİ GİDİLİRKİ ALLAH İLE BİRLİKTE OLUNUR [Fenafillah],olunur,...Bütün tasavvuf dininin alimlerinin kitaplarında bu şekil bilgi almak vardır buda RABITAYLA olur... yazımı burda bitirdikten sonra sayın muhsin iyi siz BU RABITA TEKNİĞİNİ NİYÇİN KULLANIYORSUNUZ,bide onu söyleyin amacınız ne, VE ALTADA BENİM ESKİDEN BAĞLI OLDUĞIM TARİKATIN MÜCEDDİD DEDİĞİMİZ ABDULLAH FARUKİNİN VİDEOSUNU VERİYORUM,RABITAYLA NASIL VE KİMLERİN AĞIZLARINA TÜKÜRÜLMÜŞ DİNLEYİN.... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |