22 Temmuz 2012, 18:51
|
Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 | Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı: mihrinaz Üyemizden Alıntı
şimdi şöyle oluyor mehmet akifciğim FAJİTA umarım ismi doğrudur,neyse sizde başka isim verirsiniz boşverin 2 parça tavuk göğsü 2adet kırmızı biber 2 adet yeşil ve sarı biber 3 ve ya daha fazla soğan sarmısakve baharatlar tavuk göğsünü julyen dediğimiz ince uzun şeritler halinde doğruyoruz yüksek ateşte iyice baharatlarla tabiki pişiriyoruz pişen tavuğu bir tabağa alıyoruz,onun yağında yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları kavuruyoruz.dikkat bunlar hep yüksek ısıda yapılacak, sulanmaması lazım.soğanlardan sonra yine ince julyen doğranmış patatesimizi koyuyoruz. tarifte yoktu,çocuklarda yesin diye ben ekledim.patates geç piştiği için önce onu çeviriyoruz tavada sonra ince uzun doğradığımız biberlerimizi,çok inceltmeye gerek yok, koyuyoruz,sürekli karıştırarak pişmesini sağlıyoruz.sarmısak ve acı sevenler için bol pul ve karabiberi unutmuyoruz biberlerle birlikte kenarda bekleyen tavuğumuzuda koyuyoruz.afiyetle yiyoruz. denerseniz memnun kalırsınız | tarif güzelmiş mihrinaz sağol
|
| |