Cevap: Bu Dinle Amel Etmenin Meyveleri peki nasıl düzelecek bu durum ? herkesin yorumu çok farklı bir kader konusunda bile kaç çeşit görüş var. nasıl inanacağız. ALLÂH (c.c.)'A iman konusunda zaten kalbimizde şüphe yok. Peygamberler, kitaplar, melekler, ahiret hepsine Eyvallah ama kader de öyle değil dikkat ediyorum da herkesin farklı bir kader anlayışı var. Yoldan geçen birine kaderi sor alacağın cevabı yaz bir yere, sonra fetva mercilerine sor mesala sorularlaislamiyet alacağın cevaplar uçurumlar gibi olacak. Bize küçük görünse bile Maturidi ve Eş'ari arasında bile hiçde küçümsenmeyecek korkunç bir ihtilaf var isteyen istediği kadar teferrüatta desin bu teferrüat değil. Anlatabiliyormuyum hocam...
İnsanlar neye nasıl inanacaklarını bilmiyor. Akaid kitaplarını baz alalım, selefi akaidi ile ehli sünnet akaidi , şia akaidi dahi farklılık arz edebiliyor.
Ümmet birlik anlayışını kaybetmiş, bugün bir alevi kendisini İSLAMIN dışında görebiliyorsa, suçluyuz... Ona Aleviliğin sadece Siyasi bir mezhep olduğunu öğretmediğimiz için emevi ve abbasi saltanatına karşı Hz. Ali ve evlatlarının hakkını savunmak diye tabir ettiğim ALEVİLİK inancından günümüz rafizileri nekadar uzak değil mi? Ümmet içerisinde mezhepsel taassup devam ettiği müddetçe bela eksik olmaz emin olun. Bugün suriyede öldürülen masum bir Sunni vatandaşı... Öldüren şii nusayri esed olduğu için bir şii savunuyorsa bu ümmet ümmet anlayışını yitirmiştir. bugün bir şii sunni eliyle öldürülüp ve sunniler buna sessiz kalıyorsa bu ümmet ümmet anlayışını yitirmiştir demektir.
Eğer dünyanın bir ucunda ölen bir müslüman çocuğu için gece ağlayıp göz yaşı dökebiliyorsak tamam, ama bir kaç dakika sonra unutup o acıyı hissedemiyorsak biz ümmet olamamışızdır. Arakanda müslümanlar katledilirken biz burda iftar eğlencelerine katılabiliyorsak ümmet olamamışızdır. Yastayım matemdeyim kardeşlerim öldürülüyor deyip de siyahlara bürünemediysek ümmet olamamışız demektir. Aç olan komşumuzdan haberimiz yoksa ümmet olamamışızdır. Kur'ânı hayatımızın merkezine alamamışsak hem ümmet hemde şuurlu bir Müslüman olamamışızdır...
Bunlar benim kişisel görüşüm kimseyle tartışmak veya polemik için yazmadım. Beni rahatsız eden içime batan ruhuma dokunanlar yazdım sadece...
Vesselam ALLÂH'A EMANET OLUN.
__________________ Hadis-i Şerif = "Ehl-i beytim, Nuh'un gemisi gibidir. Tutunan kurtulur, tutunmayan, boğulur " (Taberânî) Uzun bir müddet yokum, Esenlikle Kalın... |