Cevap: Hocam, Birkaç Sorum Var?
Yaklaşık iki yıldır katliama maruz kalan Suriyeli kardeşlerimiz Rasul (s.a.v.) “Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmana teslim etmez, onu yardımsız bırakmaz” hadisi şerifini hatırlatarak “Ey Müslümanlar! Neredesiniz? Bizi yardımsız bıraktığınız için rûzi mahşerde iki elimiz iki yakanızda olacak” diye sitemlerini dile getiriyorlar. Gerçekten onları zalimleri ile baş başa bıraktığımız, onları sadece izlediğimiz için bizlerin yakasına yapışabilirler mi? Yoksa bu yüzyılın başında emperyal devletlerin masa başında çizmiş olduğu sınırlar, birbirimize en kötü günümüzde bile hayrımızın dokunmasına asla izin vermeyen uluslararası vesayet anlaşmaları kardeşlik hukukumuzu yerine getirmeyişimize haklı gerekçe olabilir mi? Allah katında bu sınırların ve anlaşmaların geçerliliği nedir?
Bu sorulara nasıl cevap verilir ..Düşünmesi bile insanın canını acıtıyor ..Duadan başka yapacak birşey olmadığı için kendi adıma utanıyorum yakılan insanların boy boy resimlerini çekip sırıtan insan suretindeki o yaratıkların yüzlerindeki anlayamadığım aptal ifadelerinden utanıyorum..Merhamet ne büyük nimet diyerek şükrederken merhametsiz bedenlerin varlığından iğreniyorum....