Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Ağustos 2012, 18:35   Mesaj No:12

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i

Alıntı:
Abdulmelik Üyemizden Alıntı Mesajı göster
konuyu sulandırmanın,asla kabul edemiyeceğimiz noktalara çekmenizin hiç bir anlamı yok la ağa.
bir müslümanın sorduğu şu ;
" eşimi boşamadan ikinci bir eş almak istiyorum.bunun islamdaki yeri ne? helal mı haram mı ?"
haram diyemezsiniz çünkü açık ayet var + yaşanmış bir islam var.haram demek küfürdür.
evet de diyemiyorsunuz çünkü kadınların linc saldırısından korkuyorsunuz.Allah korkulmaya daha layıktır.

o müslümana verilecek cevap şu olmalıdır ;
"zaruretin varsa,paran varsa,gücün varsa,adaletinden emin isen buyur evlen,düğünede davet et bizi"

bu konu benim için kapanmıştır.

Abdulmelik hoca,kimsenin helalı haram kıldığı ve öyle kabul ettği yok ,sorun sizin evlilik gibi bi durumu hoşuna gidip gitmemeye bağlamanız,evlilikte cinsellik vardır ama bu tamamen evliliği kapsamaz,evlilikteki bu beraberlik NİKAH AKDİ ile meşru kılınmışken,nikahsız yasaktır.Yalnız evliliğin temel amacı TEMİZ Bİ NESLİN YETİŞTİRİLMEDEKİ KARARGAH ve müslümanların sekineti bulma yeridir.

siz ikinci,üçüncü,dördüncü evlilikleri kişinin isteğine bağlı bi cinsellikte zinaya düşmemeye bağlamanız yanlış çünkü zinadan korunmak için evlilik asl olsaydı Allah maddi imkan bulamayan BEKLESİN dermiydi,Ayrıca zinaya düşmemek gibi bi amaç için evlenenlerin çoğu ZİNAYA MEYLEDİYORLARDA,yani evlilik insanın bu duygularını yok etmiyor,frenlemiyor,tek çare hertürlü fuhşiyat ve münkerattan korunmanın yolu ALLAHI KURANDA TANIYIP GEREĞİ GİBİ KORKMAKTAN GEÇER...

Birde paylaşımınızın bi yerindede kişi evlendikten sonra hoşuna gitmeyen birini bırakır veya tutup,ikinciyide getirir bu kendi isteğidir gibi bi atıfınız var buda 4-19 daki tafsiyeyede uymuyor....