27 Ağustos 2012, 16:42
|
Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 Arkadaşları:13 Cinsiyet:Anne Mesaj:
874 Konular:
134 Beğenildi:137 Beğendi:67 Takdirleri:484 Takdir Et:
| Cevap: Nikahta Şart Koşma (Bir bayanın, kocasının ikinci kez evlenmesini engellemek i Alıntı: dua dilencisi Üyemizden Alıntı
Kuran şüphesiz ki doğruyu emreder ama sanmam ki günümüzde Kuranın ölçüsünde ve sınırları içerisinde kurallara uyan evlilikler yok artık çoklarına şahit olduklarım nefsi için... | Bu konu çok çetrefilli bir konu ,istismar edilmeye müsait... Ama şunu yazmadan da nasıl geçelim?Allahu teala izin vermiş ikiye üçe diyerek, Suriyeli sığınmacılardan gencecik kızlara talip olan yaşlı adamlara ne demeli? Bir tanenin hakkını veremeyen bir çok adamın ikincisiyle gönül eğlendirip birinciyi unutmasına !! Devir öyle bir devir ki artık kadınlar idare ediyor evleri. Bırakın erkekler bir evi idare edecekte ikincisinde de adalet!!.. Hayal gibi... Bazı Hanımlar Allahu tealanın bu hükmüne üzülüp sıkılmışlar... Alahu teala yarattıklarını en iyi bilendir .Onun yasakladıklarında da izin vermesinde de çok hikmetler vardır...sadece bu hüküm değil ,bir çok farzlarda hikmetini bilemiyoruz ki...sadece tahmin ediyoruz...İkinci eş erkekler için püsküllü bela demektir... Sonuçta ise Mü'mine hanım ''Allahu teala bir, daha iyidir demiş,ama dörde kadar izin vermiştir''diyebilmeli hangi şartlarda alabileceğini alimlerden okumalıdır. Adamın biri sabah namazı için camiye erken gitmenin çok sevap olduğunu öğrenmiş. Bu sevaba ermek için de camiye her gün biraz daha erken gidiyormuş. Ancak her gün ihtiyar bir adam ondan önce geliyormuş. İhtiyardan daha önce gelip, sevabın çoğunu almayı kafaya koymuş. Hergün 5 – 10 dakika önce gittiği halde yine de ihtiyardan önce camiye girememiş. Bir gün ihtiyara her gün böyle erkenden gelebilmenin sırrını sormuş. İhtiyar “söylerim ama evladım. Sana da tavsiye etmem” dediyse de adam inatla “sen beni düşünme, erken gelmenin nedenini söyle yeter” demiş. Yaşlı adam “Bak evladım. Seni tekrar ikaz ediyorum. Erken gelmemin sebebini söyleyeceğim ancak, sana tavsiye etmem.” Diyerek adamı ikaz etmiş. Olsun, ben bu sevabı alayım yeter. “O zaman benden günah gitti. Bak evladım benim iki hanımım var. Birisi uyandırır, diğeri abdest suyumu ısıtır, abdest almama yardımcı olur. Diğeri havlumu verir, giyinmeme yardımcı olur, ben de evden çıkar camiye erkenden gelirim. Ancak yine söylüyorum. Sana hiç tavsiye etmem.” demiş. Adam bu günden tezi yok. 2. hanımı almaya karar vermiş. Ve 2. kez evlenmiş. Ondan sonra her gün yaşlı adamdan önce camiye gelmeye başlamış ve amaçladığı sevaba ermiş. Yaşlı adamı görünce “ah dede yaktın beni.” Demiş. -Oğlum kadınların dırdırından erkenden camiye geliyordum ama söyleyemedim demiş. Meğer ihtiyar da hanımların gazabından camiye saklanarak kurtuluyormuş.
__________________ |
| |