Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı
Beni bu sure hep etkilemiştir mealini okurken..:( 99-ez-ZİLZÂL Deprem demek olan "zilzâl", sûrenin ilk âyetinde geçer. Nisâ sûresinden sonra Medine'de inmiştir, 8 (sekiz) âyettir. Kıyametin kopmasından, insanların yeniden dirilip hesap vermelerinden, herkesin -iyi ya da kötü- ettiğini bulacağından bahseder. Rahmân ve Rahîm (olan) ALLAH 'ın adıyla. 1. Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı, 2. Toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı, 3. Ve insan "Ne oluyor buna!" dediği vakit, 4. İşte o gün (yer) haberlerini anlatır, 5. Rabbinin ona bildirmesiyle. 6. O gün insanlar amellerini görmeleri (karşılığını almaları) için darmadağınık geri dönüp gelirler. 7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür. 8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür. :( |
7. Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür. 8. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür. :(
lisedeyken bu iki ayet beni çok etkilemişti çocukluk mantığı çevremdeki büyük yakınlarıma bu nasıl oluyor o zaman günahı affetme yok mu diye düşünmüştüm
işin aslı yapılan iyilikler ve kötülüklerden bahsediyor
fecr hocam ya da yitik sevda bu iki ayeti daha iyi bize anlatabilirler mi acaba?