Cvp: CENNET LİK KADIN
selamün aleyküm medinewebli kardeşlerim,
Ben nacizane ilahiyat okuyorum, ve aynı konu bizim okulun forumunda da gündeme geldi.orada bu rivayeti yayınlayan hocamızada kaynağının nereden olduğu soruldu, maalesef tam bir adres gösterilemedi....
velhasıl, bu rivayetin kaynağı , ravi zinciri, ve içeriği ne kadar sağlam burası tartışılır. tabiki aslolan burada kadının ahlakı, haya iffet duygusundaki hassasiyeti gibi dersler çıkarılabilir. yalnız bir rivayeti buraya taşırken de dikkatli olmak durumundayız.
sırf, forumumuzda ilmi bir hava esmesi için bir hocamızın şu sorgulamalarını buraya taşımak istiyorum.baştan da belirtmek isterim :amacım peygamber efendimizin mübarek ağzından çıkan sözleri kabul etmemek , tartışma yaratmak, birilerini eleştirmek vs. değil....aksine her şeyi sorgulayarak, araştırarak mütmain olarak inanmayı yeğliyorum.Yüce rabbimiizn bizden istediği iman da bildiğimiz üzere taklidi iman değil tahkihki imandır.inş. bu yazım güzel ilmi münazaralara vesile olur. Önce şunu belirtmekte yarar var İmam-ı Azam Ebu Hanife bazı rivayetleri kabul etmediğinde neden hadise karşı çıkıyorsun Peygambere itaatsizlik mi ediyorsun dendiğin de 'Benim karşı çıkışım Peygambere değil rivayeti yapan raviyedir' demiştir.
a)Hz.Fatımanın benden de mi evvel diye sorması Efendimiz S.A.V.'in Ey kızım Fatıma babam peygamber diye bana güvenme' maalindeki hadisle çelişki arzediyor gibi.
b)Ses mahrem bile olsa kapısına gelenin bir bayan olduğunu anladıktan sonra içerideki kadın sesini düzeltmiş midir?(ağzındaki taşı çıkarmış mıdır)
c)Kapısına bir bayanın geldiğini bildiği halde ve bunun da Efendimizin kızı Fatıma annemiz olduğunu bildiği halde neden kapıyı açmamıştır?(ortada mahremlik veya asilik bir durum yok.İçeri almasa bile kapıda görüşebilirlerdi)
d)Kadının bu kadar titiz olduğunu bildiği halde Hz Fatıma annemiz neden yanında Hz.Hasanı da götürdü-hadi götürdü diyelim-diğer gün neden Hz. Hüseyni de götürdü.Fatıma annemiz birincü gündeki tecrübesinden Hz. Hasan ve Hz. Hüseyni götürmemeyi düşünemez miydi?
e)Kapısına kendisini görmeye gelen birine bu kadar gel git yaptırılması -hem de Hz. Fatıma gibi mü'minlerin annesine- cennetlik bir bayanın hatta cennete ilk girecek bayanın nezaket anlayışıyla bağdaşır mı?
Kıssada geçen İffete dikkat edilmesine, Kocasına asi bir bayan olunmamasına kimsenin bir diyeceği olmaz.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! |