Cevap: kız çocukları okutulmalımı?
konular iç içe,sorunlar birbirine bindirilirek çözüme ulaşılmaz.içkinin hammadesidir diye üzüme haram diyemeyız.ortam bozuk diye kız çocuğuna eğitim haramdır diyemeyız.
şöyle ki,
ortam harama davetiye ortamı ise,haram kokuyorsa,kuran prensipleri deliniyorsa o ortam,(bırakın okulu,sokağı,hastaneyı,caddeyı,) ev ortamı olsa bile haramdır.
şu konuda kurani prensip söz konusu,ilim islamın ilk emridir ve kadın erkek ayrımı yoktur,farzdır.kanaatimce bu farziyet kadına daha katmerli olması lazım.çünkü sokağı,okulu,toplumu eğiten kadındır,annedir; "annenin eğitimsizliği annesi olduğu ailenin çürüklüğü anlamına gelir." çürük toplumun temeli tahtası eksik boş teneke kuluçka makineliğine soyunan kendisini anne sanan kadının eseridir.
ailesi tarafından hürriyeti sonsuz-sınırsız verilen bir kızın iffetini ahlakını sorunsuz koruyan bir konumda olması annesinin çocuğuna verdiği eğitimdir.evinde hapsedilen güya koruyoruz diyen baskıcı aileler,dışarı çıkarılmayan kızın fırsat bulduğu an yan çizmesi,ahlakı çiğnemesi söz konusu olabiliyor.burada temel mesele annedir verdiği eğitimdir.
gelelim asıl meseleye;
ilim her kadın erkeğe farzdır.
hangi ilim?
Allahın adı ile başlayan ve faydalı olan dünyevi-uhrevi her ilim.
namaz yasaktır,kılınacak yer yoktur,ortam musait değildir diye namazın farziyeti terkedilemiyeceği gibi,ortam bozuktur diye kızın eğitimi terkedilemez.üzerinde durulması çözülmesi gereken kızın eğitimini kısmak değil,ona ortam hazırlamaktır.
okul ortamı bozuk ise,o ortam o okula çocuk gönderen tahtası eksik boş teneke ve kendisini anne sanan annelerin eseridir.o çocukların anneleri hatice fatıma ise,o çocuklar ali,zeyneb olması sözkonusu.o çocukların annesi poker,joker,kuaför muhabbet kadını ise okula göndereceği çocuk elbetteki chat,flört çocuğu olmasına şaşmamak gerek.yani karanlığa küfür etmek çözüm değil,mum yakmak çözüm olur.
çocuğa doğru anne,doğru eğitim sağlandığı takdirde ortam ne olursa olsun; "doğru yerdesiniz."
çocuğa çürük aile,yanlış eğitim verirseniz,mekkeye,kabeye gönderin etrafına mikrop saçacaktır.
saygılar...
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|