Cevap: giyinmiş çıplaklar fetihcan...müslümanların süslenmesinin helal kılınmadaki ölçüyü biraz anlata bilirmisin..şu ayetten ne anlıyorsun... ahzab süresi..33 - Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Bu ayette dikkat edilirse süslenilmesine yasak konulmuyor süslenilip dışarı çıkılmasına yasak konuluyor.Cahiliye döneminde kadınlar yarı çıplak sokaklarda geziyorlardı, kadınların 1 kuruş bile değeri yoktu, kız çocukları diri diri toprağa gömülürken orta ve yaşlı kadınlar köle gibi kullanılıyor genç olanlar ise fuhuşa zorlanıyorlardı. CAHİLİYE=BİLGİSİZLİK.. şimdi yukarıda verdiğin ayet ile cahiliye devrinde olanları yapmamaları için allah öğüt veriyor.SÜSLENMEK AYRI, SÜSLERİNİ GÖSTERMEK AYRI BİR MESELE... Boş boş sokaklarda gezeceğinize evinizde edebinizle oturun diyor çıkacaksanızda cahiliye kadınları gibi olmayın diyor daha başka açıklaması varmıdır? varsa nedir? aslıı hanımın yukarda verdiği rivayetler TEŞHİRE götürecek süslerden uzak durmaya dairdir.günümüz toplumuda bu süse dalmış gidiyor..yinede siz bi ölçü ne olmalı biraz açar mısınız... Bende zaten RİVAYET derken BEŞERİ nin yazmış olduğu kaleme aldığı cümleleri kast ettimki bu böyledir ve devam ettim yukarıdaki yazılanlar ZAMAN,MEKAN VE ÖLÇÜ KAVRAMINI BİLMEYELENLERE BUNLAR NEDİR Kİ dedim.İslam, bir ritüel dini, bir tapınak dini değildir. Aksine yaşamın her alanında söyleyecek sözü olan ilahi bir sistemdir cahiliye döneminden çıkan bir topluma inmesine rağmen günümüze ilşkin sayısız iş bulmakta mucize olan bir kitaptır.Lakin özel şartlara ve durumlara istinaden inmiş ayetleri evirip çevirip günümüze taşımak ve bunlara istinaden yaşam biçimi belirlemek tamamen yanlıştır...Heleki kuran ayetleri dururuken ve allahın birtek harf eksik bırakmadım ondan sorulacaksınız derken bu tarz konulara NEDEN BEŞERİLERİN ATASÖZLERİNDEN FARKI OLMAYAN CÜMLELER islam dinine YAMANIR?HERHALDE ayetiyle BANA ORTAK KOŞMAYIN, KAYNAK, VELİ ARAMAYIN diyen ALLAH'ın HUZURUNA VARILDIĞINDA ben dinimi KURAN'a göre değil BEŞERİLERİN YAZDIKLARINA GÖRE ŞEKİLLENDİRDİM denildiğinde ALLAH da diyecektir MÜMÜN OLANIN TEK KAYNAĞI VAR ODA KURAN BAŞKA KAYNAK YOK BUNU AYETLERİMLE BİLDİRMİŞTİM SEN BUNA UYMADIN BANA ORTAK KOŞTUN VE ŞİRKE DÜŞTÜN.... günümüzde herkes süse dalmış gidiyor evet ne yazıkki bu böyle...herkesin ölçüsü kendine...çünki ayetler ile TEŞHİRDEN VE DİKKAT ÇEKMEKTEN UZAK açıkca nasıl davranılması gerektiği belirtilirken BENDENİZ ÖLÇÜ ŞUDUR DİYEMEM HERKES BEŞERİNİN SÖZLERİNE DEĞİL KURANDAN ANALADIĞI İLE DAVRANIRSA SANIRIM BİR PROBLEM KALMAZ... YANİ SÖZÜN ÖZÜ; ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYA DEVLET SENFONİ ORKESTRASI BİLE AZ.... ALLAH BES BAKİ HEVESSSS.... |